Moode Forum

Full Version: Output rate
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
(10-04-2019, 06:30 AM)adrii Wrote: [ -> ]Hi Juan Manuel

It looks like you are running wget in the root directory, '/', where you don't have write permission. Try changing to your home directory (run 'cd') and then run the commands there.

Adrian.

You are right!! it was a problem of the directory

The results of ./alsa-capabilities are:


pi@moode3C:~ $ ./alsa-capabilities
1) Analog output interface hw:0,0 (or hw:ALSA,0)
- card name         = ALSA                                                        
- card label        = bcm2835 ALSA                                                
- interface name    = bcm2835 ALSA                                                
- usb audio class   = (n/a)                                                      
- character device  = /dev/snd/pcmC0D0p                                          
- encoding formats  = U8, S16_LE                                                  
- monitor file      = /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params                    
- stream file       = (n/a)                                                      

2) Digital output interface hw:0,1 (or hw:ALSA,1)
- card name         = ALSA                                                        
- card label        = bcm2835 ALSA                                                
- interface name    = bcm2835 IEC958/HDMI                                        
- usb audio class   = (n/a)                                                      
- character device  = /dev/snd/pcmC0D1p                                          
- encoding formats  = S16_LE                                                      
- monitor file      = /proc/asound/card0/pcm1p/sub0/hw_params                    
- stream file       = (n/a)                                                      

3) Digital output interface hw:0,2 (or hw:ALSA,2)
- card name         = ALSA                                                        
- card label        = bcm2835 ALSA                                                
- interface name    = bcm2835 IEC958/HDMI1                                        
- usb audio class   = (n/a)                                                      
- character device  = /dev/snd/pcmC0D2p                                          
- encoding formats  = S16_LE                                                      
- monitor file      = /proc/asound/card0/pcm2p/sub0/hw_params                    
- stream file       = (n/a)                                                      

4) Digital USB Audio Class output interface hw:1,0 (or hw:C20,0)
- card name         = C20                                                        
- card label        = Cambridge Audio USB Audio 2.0                              
- interface name    = USB Audio                                                  
- usb audio class   = 2 - isochronous asynchronous                                
- character device  = /dev/snd/pcmC1D0p                                          
- encoding formats  = S32_LE                                                      
- monitor file      = /proc/asound/card1/pcm0p/sub0/hw_params                    
- stream file       = /proc/asound/card1/stream0


Any idea about the cause of the problem?

Thanks

Best regards
Juan Manuel  
Your DAC is reporting to Linux/ALSA that it only accepts S32_LE (32-bit) word length over the USB interface. This is common with many high speed USB receiver chipsets. Other chips in your audio device may require 24-bit word length. In this case the firmware in your device will simply strip off the zero-padding from the 32-bit frames.

You may want to forward the also-capabilities report to the manufacturer of your DAC and ask them about the particular USB receiver chipset they use.
Pages: 1 2