Thank you for your donation!


ERROR: Failed to open "ALSA default"
#9
But it partially works. I see my playlist playing. But still no sound. No error messages though
I also noticed that Max Alsa volume in
audio config is disabled? i can't turn the alsa volume up.  

In the config.txt file it says dtoverlay=hifiberry digi-pro or something, but i have the digi+ pro. have tried to
change it, but get a lot of errors

couldn't make heads or tails from the sudo raspi-confi.  i didn't know what to do




grtz jouri

quote='duracell80' pid='19418' dateline='1588210276']
[quote pid='14280' dateline='1573000623']
total noobville over here. Can you, or anyone explain your actions step-by-step?  I'm trying to do this, but am getting nowhere. And still no sound Sad
[/quote]

Login to SSH (using Putty on Windows) as user pi password moodeaudio

Code:
$ sudo nano /boot/config.txt
Make your changes then Ctrl+x then Y then Enter then ...

$ sudo reboot

Here's mine currently, I was having the issue when configuring my DAC

lcd_rotate=2
disable_splash=0
disable_overscan=1
hdmi_drive=2
hdmi_blanking=1
dtparam=i2c_arm=on
dtparam=i2s=on
dtparam=audio=off
dtoverlay=hifiberry-dacplus

Raspberry Pi Config can also help

$ sudo raspi-config



Hi, i tried your solution. (dtparam-audio=on)

But it partially works. I see my playlist playing. But still no sound. No error messages though
I also noticed that Max Alsa volume in
audio config is disabled? i can't turn the alsa volume up.  

In the config.txt file it says dtoverlay=hifiberry digi-pro or something, but i have the digi+ pro. have tried to
change it, but get a lot of errors

couldn't make heads or tails from the sudo raspi-confi.  i didn't know what to do




grtz jouri

[/quote]


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply


Messages In This Thread

Forum Jump: