Thank you for your donation!


moOde 5.0 Release Candidate RC1
#21
(04-03-2019, 05:41 PM)imi11 Wrote: After installing RC1 how can I change back to mpd 0.20.20?

Go to Audio Config page , 2nd section - MPD click on drop down arrow in MPD version box.

Ian
Reply
#22
Thanks, then I intall RC1 Smile
Reply
#23
Hi Tim

I am having trouble adding my NAS to the Moode player. I get the error:
Code:
20190403 200342 sourceMount(): Mount error: (mount error: could not resolve address for smb:: Unknown error)
I have looked at the forum regarding the same error and tried the different suggestions but no luck. 
I also tried to leave the "mount flag" blank and changed the vers to 1.0, 2.0 and 3.0, and lots of other combinations. Also added the sec=ntlm but still the same error. 
My NAS is found under the Host/share and have also tried directly with my NAS static ip: smb://192.168.1.222/music. Still the same error.

I do think I had this running under version 4.4 but not sure. So not sure this even is related to the Moode 5.0... 
Do you have any good suggestion? I can also move this to another thread.

Thanks 

Regards 
Mikkel
Reply
#24
Run the cmd below and post the output

Code:
smbtree -N -b
Reply
#25
I've set button 1 number (gpio) 23 cmd: shutdown -h now, but doesn't work. What/how should I set?
When I add folder to play, and no track number, it doesn't add in alphabetical order (neither filename or track name). How could I change it?
Thanks
Reply
#26
You will need to run the python script from SSH cmd line and post the debug print.

Code:
sudo killall gpio-buttons.py
sudo /var/www/command/gpio-buttons.py
Reply
#27
(04-03-2019, 06:51 PM)Tim Curtis Wrote: Run the cmd below and post the output

Code:
smbtree -N -b

Thanks for your reply Tim. Result:
Code:
Last login: Wed Apr  3 22:24:49 2019 from 192.168.1.3
pi@moode:~ $ smbtree -N -b
WORKGROUP
    \\NAS540                 
        \\NAS540\IPC$               IPC Service ("")
        \\NAS540\Photo Backup       Portal share
        \\NAS540\video              System default share
        \\NAS540\photo              System default share
        \\NAS540\music              System default share
        \\NAS540\admin              System default share
    \\MOODE                  moOde SMB Server
        \\MOODE\IPC$               IPC Service (moOde SMB Server)
        \\MOODE\SDCard             SDCARD Storage
        \\MOODE\Radio              RADIO Stations
        \\MOODE\Playlists          Playlist Directory
        \\MOODE\NAS                NAS Shares
    \\MIKKELS-AIRPORT        Mikkels AirPort Time Capsule
        \\MIKKELS-AIRPORT\IPC$               
pi@moode:~ $
Reply
#28
Looks ok.

What were the entries on the NAS Source screen?

Host/share
Userid
Password *****
Name
Reply
#29
Could you explain the "debug print" (after entering second sudo command)...
Reply
#30
(04-03-2019, 08:36 PM)Tim Curtis Wrote: Looks ok.

What were the entries on the NAS Source screen?

Host/share
Userid
Password *****
Name

         

I also tried with "Guest" and no password. Stil the same error.
Reply


Forum Jump: