Thank you for your donation!


No sound from Katana Stack
#1
I recently updated my moode software and I am not getting any sound output but I cannot figure out why. Here's my audio info:

Source: 
Spotify stream
Encoded at: 
Unknown
Decoded to: 
16 bit, 44.1 kHz, Stereo, VBR

DSP OPERATIONS
Resampling: 
n/a
Crossfeed: 
n/a
Equalizer: 
n/a
Crossfade: 
n/a
Other: 
n/a
Chip options: 
none
Volume ctl: 
Disabled (100% volume level is output by MPD)

OUTPUT STREAM
Destination: 
Local
Encoded at: 
16 bit, 44.1 kHz, Stereo, 1.411 mbps

AUDIO DEVICE
Device: 
Allo Katana DAC
Chip: 
ESS Sabre ES9038Q2M
Interface: 
I2S


SYSTEM info output:

S Y S T E M    P A R A M E T E R S  

Date and time = 2019-04-27 18:39:51
System uptime = up 19 minutes
Timezone = America/Detroit
Release = moOde 4.4 2018-12-09
Update = 2018-12-19

Host name = moode
ETH0  IP = unassigned
ETH0  MAC = b8:27:eb:65:92:ae
WLAN0 IP = 192.168.1.14
WLAN0 MAC = b8:27:eb:30:c7:fb
WiFi country = US

HDWR REV = Pi-3B+ 1GB v1.3
SoC = BCM2835
CORES = 4
ARCH = armv7l
RASPBIAN = 9.6
KERNEL = 4.14.84-v7+
KTIMER FREQ = 100 Hz
USB BOOT = enabled
Warranty = OK

ROOT size = 2.9G
ROOT used = 72%
ROOT avail = 784M
FS expand = not expanded
MEM free = 680 MB
MEM used = 72 MB
Temperature = 62.3°C

CPU GOV = performance
MPD SCHDPOL = TS
P3-WIFI = On
P3-BT = On
HDMI = On
ETH0 CHECK = On
MAX USB CUR = Off
UAC2 FIX = Off
ETHPORT FIX = Off
SSH server = Off

LED0 = on
LED1 = on

 C O R E    S E R V E R S  

PHP-FPM = 7.0.33
NGINX = 1.10.3
SQLite = 3.16.2

 C P U    L O A D  

CPU %usr %sys %idle
all 2.60 0.37 97.03
0 9.62 0.00 90.38
1 0.50 0.50 99.00
2 0.00 0.00 100.00
3 0.00 1.00 99.00

 P R O C E S S    L O A D  

PRI RTPRIO COMMAND         %MEM PSR %CPU
19      - librespot        0.9   3  4.1
19      - sysinfo.sh       0.2   2  1.6
19      - worker.php       1.2   2  0.3
19      - sudo             0.3   3  0.3
19      - systemd          0.6   3  0.1
29      - mpd              2.1   3  0.1
19      - kthreadd         0.0   3  0.0
39      - kworker/0:0H     0.0   0  0.0
39      - mm_percpu_wq     0.0   0  0.0

 C L O C K    F R E Q U E N C I E S  

    arm   = 1200 MHz       pwm   = 0 MHz
    core  = 400 MHz       emmc  = 200 MHz
    h264  = 300 MHz       pixel = 25 MHz
    isp   = 300 MHz       vec   = 126 MHz
    v3d   = 300 MHz       hdmi  = 163 MHz
    uart  = 48 MHz       dpi   = 0 MHz

SD card = 50 MHz

 S Y S T E M    V O L T A G E S  

core = 1.2438V
sdram controller = 1.2500V
sdram I/O = 1.2500V
sdram chip = 1.2250V

 C U S T O M I Z A T I O N   S E T T I N G S  

Playback history = No
Extra metadata = Yes
Music tab default = Browse
Auto-shuffle filter = None
Artist list order = Artist
Compilation rollup = No
Compilation excludes = greatest hits
UTF8 character filter = No
Cover search pri = Embedded cover
Hi-res covers = Auto
Pixel ratio = 2
Theme = Standard
Accent color = Alizarin
Alpha blend = 1.0
Adaptive background = No
Background image = No
Cover backdrop = No
Cover blur = 20px
Cover scale = 1.25
CoverView auto-display = Never
CoverView style = Animated

 A U D I O    P A R A M E T E R S  

Audio device = Allo Katana DAC
Interface = I2S
Hdwr volume = Controller detected
Mixer name = Master
Output stream = S16_LE / 44100
ALSA version = 1.1.3-5+rpi3
SoX version = 0.1.2-2

Volume knob = 0
Volume mute = Unmuted

Bluetooth controller = Off
Airplay receiver = On
Spotify receiver = On
Squeezelite = Off
UPnP client = Off
DLNA server = Off

Rotary encoder = Off
Encoder params = 100 2 3 4 5
Crossfeed = Off
Parametric EQ = Off
Graphic EQ = Off
Auto-shuffle = Off
Autoplay = Off
MPD crossfade = Off

 M P D    S E T T I N G S  

Version = 0.20.20
Volume control = disabled
ALSA device = hw:0
SoX resampling = disabled
SoX quality = very high
SoX multithreading = off
Audio buffer (kb) = 4096
Buffer before play = 10%
Output buffer size (kb) = 81920
Volume normalization = No
DSD over PCM (DoP) = no
Replay gain = off

 B L U E T O O T H    S E T T I N G S  

Bluetooth ver = 5.49
Bluealsa ver = Turn BT on for version info
Speaker sharing = No
Resume MPD = No

 A I R P L A Y    S E T T I N G S  

Version = 3.2.2
Friendly name = Moode Airplay
ALSA device = hw:0
Volume mixer = auto
Resume MPD = No
Output bit depth = S16
Output sample rate = 44100
Session interruption = no
Session timeout (ms) = 120
Audio buffer (secs) = 0.0

 S P O T I F Y    S E T T I N G S  

Friendly name = Moode Spotify
ALSA device = default:CARD=Katana
Resume MPD = No
Bit rate = 320
Initial volume = 100
Volume curve = Logarithmic
Volume normalization = No
Normalization pregain = 0

 S Q U E E Z E L I T E    S E T T I N G S  

Version = 1.8.7-1052 "DSD/SRC enabled"
Friendly name = Moode
ALSA device = hw:0
ALSA params = 80:4::1
Output buffers = 40000:100000
Task priority = 45
Codec list = flac,pcm,mp3,ogg,aac,alac,dsd
Resume MPD = No
Other options = -W -D 500 -R E -S /var/loca

 M O O D E    L O G  

   20190427 182003 worker: - Start
   20190427 182003 worker: Successfully daemonized
   20190427 182003 worker: Integrity check ok
   20190427 182004 worker: ALSA volume (0%)
   20190427 182004 worker: Session loaded
   20190427 182004 worker: Debug logging (off)
   20190427 182004 worker: - Platform
   20190427 182005 worker: Rel  (Moode 4.4 2018-12-09)
   20190427 182005 worker: Upd  (2018-12-19)
   20190427 182005 worker: Rasp (9.6)
   20190427 182005 worker: Kern (4.14.84-v7+)
   20190427 182005 worker: MPD  (0.20.20)
   20190427 182005 worker: Host (moode)
   20190427 182005 worker: Hdwr (Pi-3B+ 1GB v1.3)
   20190427 182005 worker: Arch (armv7l)
   20190427 182005 worker: Gov  (performance)
   20190427 182005 worker: USB boot enabled
   20190427 182005 worker: File system not expanded yet
   20190427 182005 worker: HDMI port on
   20190427 182005 worker: File check ok
   20190427 182005 worker: - Network
   20190427 182005 worker: eth0 exists
   20190427 182005 worker: eth0 wait 0 for IP address
   20190427 182009 worker: eth0 wait 1 for IP address
   20190427 182012 worker: eth0 wait 2 for IP address
   20190427 182015 worker: eth0 wait 3 for IP address
   20190427 182018 worker: eth0 wait 4 for IP address
   20190427 182021 worker: eth0 wait 5 for IP address
   20190427 182021 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182024 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182024 worker: eth0 wait 6 for IP address
   20190427 182032 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182033 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182034 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182034 worker: eth0 wait 7 for IP address
   20190427 182037 worker: eth0 wait 8 for IP address
   20190427 182040 worker: eth0 wait 9 for IP address
   20190427 182043 worker: eth0 address not assigned
   20190427 182043 worker: wlan0 exists
   20190427 182043 worker: wifi country (US)
   20190427 182043 worker: wlan0 trying SSID (MySpectrumWiFi50-5G)
   20190427 182043 worker: wlan0 (192.168.1.14)
   20190427 182043 worker: - Audio
   20190427 182043 mpd-config: Connection to MPD failed
   20190427 182043 worker: ALSA outputs unmuted
   20190427 182043 worker: ALSA card number (0)
   20190427 182043 worker: Audio out (I2S audio device)
   20190427 182043 worker: Audio dev (Allo Katana DAC)
   20190427 182043 worker: ALSA mixer name (Master)
   20190427 182043 worker: MPD volume control (disabled)
   20190427 182043 worker: Hdwr volume controller exists
   20190427 182043 worker: - Services
   20190427 182043 worker: Reset renderer active
   20190427 182045 worker: MPD started
   20190427 182045 worker: MPD scheduler policy (time-share)
   20190427 182045 worker: Configure MPD outputs
   20190427 182045 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
   20190427 182045 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
   20190427 182045 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
   20190427 182045 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
   20190427 182045 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
   20190427 182045 worker: MPD crossfade (off)
   20190427 182045 worker: Airplay receiver started
   20190427 182045 worker: Airplay volume mgt (auto)
   20190427 182045 worker: Spotify receiver started
   20190427 182045 worker: - Music sources
   20190427 182045 worker: USB sources (none attached)
   20190427 182045 worker: NAS sources (none configured)
   20190427 182045 worker: - Miscellaneous
   20190427 182046 worker: Volume level (0) restored
   20190427 182046 worker: Maintenance interval (21600)
   20190427 182046 worker: Screen saver activation (Never)
   20190427 182046 worker: Watchdog started
   20190427 182046 worker: Ready
   20190427 182055 worker: Job mpdcfg



I can't see any obvious issues here but I'm not getting any output (w/ Spotify, airplay or internet radio).  Any advice would be greatly appreciated. Please let me know if there is any other information I can provide.

Thank you!
Reply
#2
Are you sure you updated your version of moOde? I see that you're still using v4.4. Meanwhile we already have v5.x for quite a while now.
Furthermore I also see that you did not expand your system. It helps to have more memory/storage space. Not saying this will help your problem tho...
And in the logs I see you have a problem connecting to the MPD database. Don't now why, not savvy enough to tell you...that's why we have Tim and his team :-)

And what are you using as a source? Spotify? Have you tried with a local source, like a USB drive or a NAS?
And why not try first with a network cable instead of wireless?
I always say: don't look for problems if you can avoid them...
Just some ideas...

J
Bad sound + Publicity kills good music/forum
RPI3+ Allo Katana + Isolator (SQ) | 2x AudioPhonics LPSU25 | NAD C368 + BluOS module | BeyerDynamic DT 1770 Pro | Synology DS712+ with DX513 (30T)
Reply
#3
Thanks for your reply!

I have it set up to use wirelessly and it had been working previously. I haven’t had any issues with the wifi so I don’t think the problem is there. But i am not certain. Re: update, what I was referring to was the in setting “check for software updates” method witch I think worked because it initially had an update and on subsequent attempts did not. I was trying to avoid having to re make the card.

Thanks again!
Reply
#4
Not certain where you see the MPD issue but that sounds potentially promising!
Reply
#5
(04-29-2019, 01:53 PM)josephjosephjoe Wrote: Not certain where you see the MPD issue but that sounds potentially promising!

   20190427 182021 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182024 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182024 worker: eth0 wait 6 for IP address
   20190427 182032 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182033 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182034 command/moode: Connection to MPD failed
   20190427 182034 worker: eth0 wait 7 for IP address
   20190427 182037 worker: eth0 wait 8 for IP address
   20190427 182040 worker: eth0 wait 9 for IP address
   20190427 182043 worker: eth0 address not assigned
   20190427 182043 worker: wlan0 exists
   20190427 182043 worker: wifi country (US)
   20190427 182043 worker: wlan0 trying SSID (MySpectrumWiFi50-5G)
   20190427 182043 worker: wlan0 (192.168.1.14)
   20190427 182043 worker: - Audio
   20190427 182043 mpd-config: Connection to MPD failed
Bad sound + Publicity kills good music/forum
RPI3+ Allo Katana + Isolator (SQ) | 2x AudioPhonics LPSU25 | NAD C368 + BluOS module | BeyerDynamic DT 1770 Pro | Synology DS712+ with DX513 (30T)
Reply
#6
@Tim Curtis

I’d really appreciate any thoughts you have!
Reply
#7
I'd recommend a fresh SDCard and moOde 5.0, then "check for software update", then Install.
Reply


Forum Jump: