Thank you for your donation!


Instruction Guide 128x64 OLED with Song Status and Spectrum Display on Raspberry Pi
#71
(02-11-2019, 03:50 PM)angelo.rossi76 Wrote:
(09-23-2018, 05:34 PM)remy1961 Wrote: pydPiper for the 128x64 oled and raspdac script for the 16x2 oled.


[Image: 14b3uok.jpg]
Remy

Hi Remy, where can I find a procedure to enable Display like in this picture? I don't care about specrtum analyzer and I've been able to display what I want but... I loose everything every tyme I reload or reboot the system... please help me!
thanks
Angelo ( Rome - IT )
Hi Angelo,

You just have to follow this tutorial. What kind of display do you have?

Remy
Reply
#72
(02-11-2019, 08:27 PM)remy1961 Wrote:
(02-11-2019, 03:50 PM)angelo.rossi76 Wrote:
(09-23-2018, 05:34 PM)remy1961 Wrote: pydPiper for the 128x64 oled and raspdac script for the 16x2 oled.


[Image: 14b3uok.jpg]
Remy

Hi Remy, where can I find a procedure to enable Display like in this picture? I don't care about specrtum analyzer and I've been able to display what I want but... I loose everything every tyme I reload or reboot the system... please help me!
thanks
Angelo ( Rome - IT )
Hi Angelo,

You just have to follow this tutorial. What kind of display do you have?

Remy

Thanks Remy I've a SSD1306 display ( this: https://www.amazon.it/gp/product/B06XRBY...UTF8&psc=1)  and I followed your tutorial, and my display works fine!!! since I reload/reboot the system, may it be a rel.4.4 problem?
Reply
#73
(02-12-2019, 01:44 PM)angelo.rossi76 Wrote:
(02-11-2019, 08:27 PM)remy1961 Wrote:
(02-11-2019, 03:50 PM)angelo.rossi76 Wrote:
(09-23-2018, 05:34 PM)remy1961 Wrote: pydPiper for the 128x64 oled and raspdac script for the 16x2 oled.


[Image: 14b3uok.jpg]
Remy

Hi Remy, where can I find a procedure to enable Display like in this picture? I don't care about specrtum analyzer and I've been able to display what I want but... I loose everything every tyme I reload or reboot the system... please help me!
thanks
Angelo ( Rome - IT )
Hi Angelo,

You just have to follow this tutorial. What kind of display do you have?

Remy

Thanks Remy I've a SSD1306 display ( this: https://www.amazon.it/gp/product/B06XRBY...UTF8&psc=1)  and I followed your tutorial, and my display works fine!!! since I reload/reboot the system, may it be a rel.4.4 problem?
Hi. I am still on 4.3. I noticed that when i update to 4.4, my display works most of the time, but sometime it does not work. No time to investigate now. 
Remy
Reply
#74
(02-12-2019, 04:10 PM)remy1961 Wrote:
(02-12-2019, 01:44 PM)angelo.rossi76 Wrote:
(02-11-2019, 08:27 PM)remy1961 Wrote:
(02-11-2019, 03:50 PM)angelo.rossi76 Wrote:
(09-23-2018, 05:34 PM)remy1961 Wrote: pydPiper for the 128x64 oled and raspdac script for the 16x2 oled.


[Image: 14b3uok.jpg]
Remy

Hi Remy, where can I find a procedure to enable Display like in this picture? I don't care about specrtum analyzer and I've been able to display what I want but... I loose everything every tyme I reload or reboot the system... please help me!
thanks
Angelo ( Rome - IT )
Hi Angelo,

You just have to follow this tutorial. What kind of display do you have?

Remy

Thanks Remy I've a SSD1306 display ( this: https://www.amazon.it/gp/product/B06XRBY...UTF8&psc=1)  and I followed your tutorial, and my display works fine!!! since I reload/reboot the system, may it be a rel.4.4 problem?
Hi. I am still on 4.3. I noticed that when i update to 4.4, my display works most of the time, but sometime it does not work. No time to investigate now. 
Remy
I'll try to rollback to 4.3, i think it would be fine to write on what release funtions are developed... thanks again!
Angelo
Reply
#75
(02-13-2019, 08:10 AM)angelo.rossi76 Wrote: Hi. I am still on 4.3. I noticed that when i update to 4.4, my display works most of the time, but sometime it does not work. No time to investigate now. 
Remy
I'll try to rollback to 4.3, i think it would be fine to write on what release funtions are developed... thanks again!
Angelo

@angelo.rossi76

Release Notes here Release 4.4 Notes  well within the reach of all the users. Could it be Line 34 'a prime suspect' in your investigation...?
Reply
#76
(02-13-2019, 09:26 AM)CallMeMike Wrote:
(02-13-2019, 08:10 AM)angelo.rossi76 Wrote: Hi. I am still on 4.3. I noticed that when i update to 4.4, my display works most of the time, but sometime it does not work. No time to investigate now. 
Remy
I'll try to rollback to 4.3, i think it would be fine to write on what release funtions are developed... thanks again!
Angelo

@angelo.rossi76

Release Notes here Release 4.4 Notes  well within the reach of all the users. Could it be Line 34 'a prime suspect' in your investigation...?

ok thanks Mike, you meant in line 34 there's the reason why my display is no more working after reboot or in line 34 I can find developements?
tkx
Angelo
Reply
#77
(02-13-2019, 11:13 AM)angelo.rossi76 Wrote:
(02-13-2019, 09:26 AM)CallMeMike Wrote:
(02-13-2019, 08:10 AM)angelo.rossi76 Wrote: Hi. I am still on 4.3. I noticed that when i update to 4.4, my display works most of the time, but sometime it does not work. No time to investigate now. 
Remy
I'll try to rollback to 4.3, i think it would be fine to write on what release funtions are developed... thanks again!
Angelo

@angelo.rossi76

Release Notes here Release 4.4 Notes  well within the reach of all the users. Could it be Line 34 'a prime suspect' in your investigation...?

ok thanks Mike, you meant in line 34 there's the reason why my display is no more working after reboot or in line 34 I can find developements?
tkx
Angelo

<< line 34  - UPD: Bump to Linux kernel 4.14.84 >> 

It may be that Moode v4.3 version was based on an earlier Linux kernel thus making it a possible cause for your display issue. Should this be the case (after you check the Release Notes and there are no other question marks) it means that the issue is external to Moode...
Reply


Forum Jump: