Thank you for your donation!


Official moOde 6.5.1 support thread
#71
No ota here :
moOde release = 6.4.2 2020-02-12
;-(

ok...i need clean install... sorry. post delete ;-0
#72
(05-01-2020, 06:52 AM)Mr.R0b0t Wrote: No ota here :
moOde release = 6.4.2 2020-02-12
;-(

ok...i need clean install... sorry. post delete ;-0

"Warning ! Warning ! Will Robinson ...!! Do read the Quick Help for navigation goodness when you install 6.5.1..

(Been waiting eons to use that line..Lol...   Hope you understand @Mr.R0b0t   Big Grin )

Best,
-Bob.
#73
Good morning to everybody,
I would like share with you some issue that could be not a problem but I think not normal:

1. during reboot I see an error on the screen (see Errore reboot): this is the LOG:
Raspbian 10.3 | 4.19.115-v7+ #1305 | armv7l (32-bit)

  
Code:
                       ____     __
             __ _  ___  / __ \___/ /__
            /  ' \/ _ \/ /_/ / _  / -_)
           /_/_/_/\___/\____/\_,_/\__/

                moOde audio player
             Release 6.5.1 2020-04-27
               (C) 2014 Tim Curtis



The programs included with Moode are free software; the
exact distribution terms for each program are described
in the individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Moode comes with absolutely no warranties expressed or
implied, or any other guarantees.

Last login: Fri May  1 08:30:29 2020 from 172.21.200.121
pi@moOde-FdA-Salone:~ $ moodeutl -l
20200501 083550 worker: -- Start
20200501 083551 worker: Successfully daemonized
20200501 083551 worker: Integrity check (passed)
20200501 083551 worker: Session loaded
20200501 083551 worker: Debug logging (off)
20200501 083551 worker: Device raw: (0:PianoDAC|1:empty|i2s:Allo Piano Hi-Fi DAC)
20200501 083551 worker: Device cfg: (Allo Piano Hi-Fi DAC|0|0|Digital|0)
20200501 083551 worker: ALSA volume set to (0%)
20200501 083551 worker: -- System
20200501 083553 worker: Host     (moOde-FdA-Salone)
20200501 083553 worker: moOde    (6.5.1 2020-04-27)
20200501 083553 worker: Raspbian (10.3)
20200501 083553 worker: Kernel   (4.19.115-v7+ #1305)
20200501 083553 worker: Platform (Pi-3B 1GB v1.2)
20200501 083553 worker: ARM arch (armv7l, 32-bit kernel)
20200501 083553 worker: MPD ver  (0.21.22)
20200501 083553 worker: CPU gov  (performance)
20200501 083553 worker: USB boot enabled
20200501 083553 worker: File system expanded
20200501 083553 worker: HDMI port off
20200501 083554 worker: File check (OK)
20200501 083554 worker: -- Network
20200501 083554 worker: eth0 exists
20200501 083554 worker: IP addr (172.21.200.223)
20200501 083554 worker: Netmask (255.255.255.0)
20200501 083554 worker: Gateway (172.21.200.1)
20200501 083555 worker: Pri DNS (8.8.8.8)
20200501 083555 worker: Domain  (85.37.17.51)
20200501 083555 worker: wlan0 does not exist
20200501 083555 worker: -- Audio
20200501 083555 worker: ALSA outputs unmuted
20200501 083555 worker: ALSA card number (0)
20200501 083555 worker: Audio output (I2S audio device)
20200501 083555 worker: Audio device (Allo Piano Hi-Fi DAC)
20200501 083555 worker: Audio formats (S16_LE, S24_LE, S32_LE)
20200501 083555 worker: ALSA mixer name (Digital)
20200501 083555 worker: MPD volume control (disabled)
20200501 083555 worker: Hdwr volume controller exists
20200501 083555 worker: Max ALSA volume (100%)
20200501 083555 worker: Reset renderer active flags
20200501 083555 worker: -- MPD
20200501 083556 worker: MPD conf updated
20200501 083556 worker: MPD started
20200501 083633 worker: MPD accepting connections
20200501 083633 worker: Configure MPD outputs
20200501 083633 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20200501 083633 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20200501 083633 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20200501 083633 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20200501 083633 worker: MPD output 5 ALSA polarity inversion (off)
20200501 083633 worker: MPD output 6 ALSA bluetooth (off)
20200501 083633 worker: MPD output 7 HTTP stream (off)
20200501 083633 worker: MPD crossfade (off)
20200501 083633 worker: -- Feature availability
20200501 083633 worker: Source select (available)
20200501 083633 worker: Source select (source: MPD)
20200501 083633 worker: Source select (output: I2S audio device)
20200501 083633 worker: Bluetooth (available)
20200501 083633 worker: Airplay renderer (available)
20200501 083633 worker: Spotify renderer (available)
20200501 083633 worker: Squeezelite renderer (available)
20200501 083633 worker: UPnP renderer (available)
20200501 083633 worker: DLNA server (available)
20200501 083633 worker: UPnP browser (available)
20200501 083633 worker: Audio scrobbler (available)
20200501 083633 worker: GPIO button handler (available)
20200501 083633 worker: -- Music sources
20200501 083634 worker: USB sources (none attached)
20200501 083655 worker: NAS and UPnP sources (mountall initiated)
20200501 083655 worker: -- Miscellaneous
20200501 083655 worker: USB volume knob (Off)
20200501 083655 worker: USB auto-mounter (udisks-glue)
20200501 083655 worker: LED0 (On)
20200501 083655 worker: LED1 (On)
20200501 083655 worker: Saved MPD vol level (0)
20200501 083655 worker: Preamp volume level (0)
20200501 083655 worker: MPD volume level (0) restored
20200501 083655 worker: ALSA volume level (100%)
20200501 083655 worker: Auto-play (Off)
20200501 083656 worker: LocalUI started
20200501 083656 worker: Auto-shuffle service (Off)
20200501 083656 worker: Maintenance interval (3 hrs)
20200501 083656 worker: Screen saver activation (120)
20200501 083656 worker: Session permissions (OK)
20200501 083656 worker: Watchdog started
20200501 083656 worker: Ready
pi@moOde-FdA-Salone:~ $



2. after several regenerate of the MPD  i cannot see anything in TAG view or in ALBUM view (see Attachments)


3. Normali the MENU on top right is composed of 9 items and the configuration submenu is complete. After a configuration (for example library) the MENU on top right is composed of 6 items and the configuration submenu is not complete (see attachment)


I assume that you are so busy on other bigger problems, but I would like understand if I am in trouble on something.

Thank you very much and best regards,
Francesco


Attached Files Thumbnail(s)
                   
#74
On Android 9 with Firefox and Chrome, sometimes the current playlist doesn't look normal (see screenshot 1)

I can repro with this:
- Tap to the cover to go to the library
- Tap to playbar to return
- Scroll to show the playlist

I have to refresh for fixing.


On Android 9 with Chrome, the playback buttons overlap the artist - album name (see screenshot 2), refreshing does not fix that (with Firefox it looks ok with the same album)

My viewport: 360x612


Attached Files Thumbnail(s)
       
#75
I've just had cause to use the new "Update Library" feature to add a couple of new purchases. Really slick, very nice feature.
#76
(05-01-2020, 07:45 AM)fdealexa Wrote: Good morning to everybody,
I would like share with you some issue that could be not a problem but I think not normal:

1. during reboot I see an error on the screen (see Errore reboot): this is the LOG:
Raspbian 10.3 | 4.19.115-v7+ #1305 | armv7l (32-bit)

  
Code:
                       ____     __
             __ _  ___  / __ \___/ /__
            /  ' \/ _ \/ /_/ / _  / -_)
           /_/_/_/\___/\____/\_,_/\__/

                moOde audio player
             Release 6.5.1 2020-04-27
               (C) 2014 Tim Curtis



The programs included with Moode are free software; the
exact distribution terms for each program are described
in the individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Moode comes with absolutely no warranties expressed or
implied, or any other guarantees.

Last login: Fri May  1 08:30:29 2020 from 172.21.200.121
pi@moOde-FdA-Salone:~ $ moodeutl -l
20200501 083550 worker: -- Start
20200501 083551 worker: Successfully daemonized
20200501 083551 worker: Integrity check (passed)
20200501 083551 worker: Session loaded
20200501 083551 worker: Debug logging (off)
20200501 083551 worker: Device raw: (0:PianoDAC|1:empty|i2s:Allo Piano Hi-Fi DAC)
20200501 083551 worker: Device cfg: (Allo Piano Hi-Fi DAC|0|0|Digital|0)
20200501 083551 worker: ALSA volume set to (0%)
20200501 083551 worker: -- System
20200501 083553 worker: Host     (moOde-FdA-Salone)
20200501 083553 worker: moOde    (6.5.1 2020-04-27)
20200501 083553 worker: Raspbian (10.3)
20200501 083553 worker: Kernel   (4.19.115-v7+ #1305)
20200501 083553 worker: Platform (Pi-3B 1GB v1.2)
20200501 083553 worker: ARM arch (armv7l, 32-bit kernel)
20200501 083553 worker: MPD ver  (0.21.22)
20200501 083553 worker: CPU gov  (performance)
20200501 083553 worker: USB boot enabled
20200501 083553 worker: File system expanded
20200501 083553 worker: HDMI port off
20200501 083554 worker: File check (OK)
20200501 083554 worker: -- Network
20200501 083554 worker: eth0 exists
20200501 083554 worker: IP addr (172.21.200.223)
20200501 083554 worker: Netmask (255.255.255.0)
20200501 083554 worker: Gateway (172.21.200.1)
20200501 083555 worker: Pri DNS (8.8.8.8)
20200501 083555 worker: Domain  (85.37.17.51)
20200501 083555 worker: wlan0 does not exist
20200501 083555 worker: -- Audio
20200501 083555 worker: ALSA outputs unmuted
20200501 083555 worker: ALSA card number (0)
20200501 083555 worker: Audio output (I2S audio device)
20200501 083555 worker: Audio device (Allo Piano Hi-Fi DAC)
20200501 083555 worker: Audio formats (S16_LE, S24_LE, S32_LE)
20200501 083555 worker: ALSA mixer name (Digital)
20200501 083555 worker: MPD volume control (disabled)
20200501 083555 worker: Hdwr volume controller exists
20200501 083555 worker: Max ALSA volume (100%)
20200501 083555 worker: Reset renderer active flags
20200501 083555 worker: -- MPD
20200501 083556 worker: MPD conf updated
20200501 083556 worker: MPD started
20200501 083633 worker: MPD accepting connections
20200501 083633 worker: Configure MPD outputs
20200501 083633 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20200501 083633 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20200501 083633 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20200501 083633 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20200501 083633 worker: MPD output 5 ALSA polarity inversion (off)
20200501 083633 worker: MPD output 6 ALSA bluetooth (off)
20200501 083633 worker: MPD output 7 HTTP stream (off)
20200501 083633 worker: MPD crossfade (off)
20200501 083633 worker: -- Feature availability
20200501 083633 worker: Source select (available)
20200501 083633 worker: Source select (source: MPD)
20200501 083633 worker: Source select (output: I2S audio device)
20200501 083633 worker: Bluetooth (available)
20200501 083633 worker: Airplay renderer (available)
20200501 083633 worker: Spotify renderer (available)
20200501 083633 worker: Squeezelite renderer (available)
20200501 083633 worker: UPnP renderer (available)
20200501 083633 worker: DLNA server (available)
20200501 083633 worker: UPnP browser (available)
20200501 083633 worker: Audio scrobbler (available)
20200501 083633 worker: GPIO button handler (available)
20200501 083633 worker: -- Music sources
20200501 083634 worker: USB sources (none attached)
20200501 083655 worker: NAS and UPnP sources (mountall initiated)
20200501 083655 worker: -- Miscellaneous
20200501 083655 worker: USB volume knob (Off)
20200501 083655 worker: USB auto-mounter (udisks-glue)
20200501 083655 worker: LED0 (On)
20200501 083655 worker: LED1 (On)
20200501 083655 worker: Saved MPD vol level (0)
20200501 083655 worker: Preamp volume level (0)
20200501 083655 worker: MPD volume level (0) restored
20200501 083655 worker: ALSA volume level (100%)
20200501 083655 worker: Auto-play (Off)
20200501 083656 worker: LocalUI started
20200501 083656 worker: Auto-shuffle service (Off)
20200501 083656 worker: Maintenance interval (3 hrs)
20200501 083656 worker: Screen saver activation (120)
20200501 083656 worker: Session permissions (OK)
20200501 083656 worker: Watchdog started
20200501 083656 worker: Ready
pi@moOde-FdA-Salone:~ $



2. after several regenerate of the MPD  i cannot see anything in TAG view or in ALBUM view (see Attachments)


3. Normali the MENU on top right is composed of 9 items and the configuration submenu is complete. After a configuration (for example library) the MENU on top right is composed of 6 items and the configuration submenu is not complete (see attachment)


I assume that you are so busy on other bigger problems, but I would like understand if I am in trouble on something.

Thank you very much and best regards,
Francesco

The log shows what appears to be invalid primary DNS entry and domain. Also, home Routers typically don't use a 172.21.200 address space. That seems odd.

Code:
20200501 083554 worker: IP addr (172.21.200.223)
20200501 083554 worker: Netmask (255.255.255.0)
20200501 083554 worker: Gateway (172.21.200.1)
20200501 083555 worker: Pri DNS (8.8.8.8)
20200501 083555 worker: Domain  (85.37.17.51)

Typically primary DNS address should be same as Gateway address and point to the LAN interface of home Router. The Router then proxies all DNS requests.

Configure your Router DHCP service to hand out addresses where primary DNS is set to 172.21.200.1
#77
(05-01-2020, 08:24 AM)TookaFace Wrote: On Android 9 with Firefox and Chrome, sometimes the current playlist doesn't look normal (see screenshot 1)

I can repro with this:
- Tap to the cover to go to the library
- Tap to playbar to return
- Scroll to show the playlist

I have to refresh for fixing.


On Android 9 with Chrome, the playback buttons overlap the artist - album name (see screenshot 2), refreshing does not fix that (with Firefox it looks ok with the same album)

My viewport: 360x612

I'm not seeing any ssues at that viewport size in Chrome sim.

         
#78
For the second issue i can't repro when playing a radio, only title with artist and album taking 2 lines.

For the first issue, maybe an Android thing, i can repro everytime in my case, will try different mobile when i could.
#79
for sure a different thread.
#80
(05-01-2020, 01:37 PM)TookaFace Wrote: For the second issue i can't repro when playing a radio, only title with artist and album taking 2 lines.

For the first issue, maybe an Android thing, i can repro everytime in my case, will try different mobile when i could.

I thought I had reported seeing both issues on my Android Pixel 3A phone during testing, but maybe I was just muttering to myself again.

I paused play of Sonic Universe while on a track with a long title split into three lines.
  • Android Pixel 3A/Chrome (393px X 736px) - the top of the prev/pause/next button bar overlaps the bottom of the 3rd title line
  • Android Pixel 3A/Firefox (396px X 685px) - the top of the button bar is separated from the bottom of the 3rd title line by approximately the same amount as the top of the 3rd line is from the bottom of the 2nd.
  • iPhone 11/Safari (414px X 719px) - same, bar does not overlap
  • iPhone 11/Chrome (414px X 722px) - same, bar does not overlap
IIRC sometimes I saw an overlap in Android/Firefox but not this time.

The viewport dimensions are as reported by whatismyviewport.com.

It's a wonder to me you CSS jockeys can manage all the screen sizes and aspect ratios as well as you do. Glad I'm not a frontend designer!!!

Regards,
Kent


Forum Jump: