Thank you for your donation!


Official moOde 6.5.1 support thread
#81
Its ok for the Play controls to be on top of the underlying text.
#82
(05-01-2020, 01:00 PM)Tim Curtis Wrote:
(05-01-2020, 07:45 AM)fdealexa Wrote: Good morning to everybody,
I would like share with you some issue that could be not a problem but I think not normal:

1. during reboot I see an error on the screen (see Errore reboot): this is the LOG:
Raspbian 10.3 | 4.19.115-v7+ #1305 | armv7l (32-bit)

  
Code:
                       ____     __
             __ _  ___  / __ \___/ /__
            /  ' \/ _ \/ /_/ / _  / -_)
           /_/_/_/\___/\____/\_,_/\__/

                moOde audio player
             Release 6.5.1 2020-04-27
               (C) 2014 Tim Curtis



The programs included with Moode are free software; the
exact distribution terms for each program are described
in the individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Moode comes with absolutely no warranties expressed or
implied, or any other guarantees.

Last login: Fri May  1 08:30:29 2020 from 172.21.200.121
pi@moOde-FdA-Salone:~ $ moodeutl -l
20200501 083550 worker: -- Start
20200501 083551 worker: Successfully daemonized
20200501 083551 worker: Integrity check (passed)
20200501 083551 worker: Session loaded
20200501 083551 worker: Debug logging (off)
20200501 083551 worker: Device raw: (0:PianoDAC|1:empty|i2s:Allo Piano Hi-Fi DAC)
20200501 083551 worker: Device cfg: (Allo Piano Hi-Fi DAC|0|0|Digital|0)
20200501 083551 worker: ALSA volume set to (0%)
20200501 083551 worker: -- System
20200501 083553 worker: Host     (moOde-FdA-Salone)
20200501 083553 worker: moOde    (6.5.1 2020-04-27)
20200501 083553 worker: Raspbian (10.3)
20200501 083553 worker: Kernel   (4.19.115-v7+ #1305)
20200501 083553 worker: Platform (Pi-3B 1GB v1.2)
20200501 083553 worker: ARM arch (armv7l, 32-bit kernel)
20200501 083553 worker: MPD ver  (0.21.22)
20200501 083553 worker: CPU gov  (performance)
20200501 083553 worker: USB boot enabled
20200501 083553 worker: File system expanded
20200501 083553 worker: HDMI port off
20200501 083554 worker: File check (OK)
20200501 083554 worker: -- Network
20200501 083554 worker: eth0 exists
20200501 083554 worker: IP addr (172.21.200.223)
20200501 083554 worker: Netmask (255.255.255.0)
20200501 083554 worker: Gateway (172.21.200.1)
20200501 083555 worker: Pri DNS (8.8.8.8)
20200501 083555 worker: Domain  (85.37.17.51)
20200501 083555 worker: wlan0 does not exist
20200501 083555 worker: -- Audio
20200501 083555 worker: ALSA outputs unmuted
20200501 083555 worker: ALSA card number (0)
20200501 083555 worker: Audio output (I2S audio device)
20200501 083555 worker: Audio device (Allo Piano Hi-Fi DAC)
20200501 083555 worker: Audio formats (S16_LE, S24_LE, S32_LE)
20200501 083555 worker: ALSA mixer name (Digital)
20200501 083555 worker: MPD volume control (disabled)
20200501 083555 worker: Hdwr volume controller exists
20200501 083555 worker: Max ALSA volume (100%)
20200501 083555 worker: Reset renderer active flags
20200501 083555 worker: -- MPD
20200501 083556 worker: MPD conf updated
20200501 083556 worker: MPD started
20200501 083633 worker: MPD accepting connections
20200501 083633 worker: Configure MPD outputs
20200501 083633 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20200501 083633 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20200501 083633 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20200501 083633 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20200501 083633 worker: MPD output 5 ALSA polarity inversion (off)
20200501 083633 worker: MPD output 6 ALSA bluetooth (off)
20200501 083633 worker: MPD output 7 HTTP stream (off)
20200501 083633 worker: MPD crossfade (off)
20200501 083633 worker: -- Feature availability
20200501 083633 worker: Source select (available)
20200501 083633 worker: Source select (source: MPD)
20200501 083633 worker: Source select (output: I2S audio device)
20200501 083633 worker: Bluetooth (available)
20200501 083633 worker: Airplay renderer (available)
20200501 083633 worker: Spotify renderer (available)
20200501 083633 worker: Squeezelite renderer (available)
20200501 083633 worker: UPnP renderer (available)
20200501 083633 worker: DLNA server (available)
20200501 083633 worker: UPnP browser (available)
20200501 083633 worker: Audio scrobbler (available)
20200501 083633 worker: GPIO button handler (available)
20200501 083633 worker: -- Music sources
20200501 083634 worker: USB sources (none attached)
20200501 083655 worker: NAS and UPnP sources (mountall initiated)
20200501 083655 worker: -- Miscellaneous
20200501 083655 worker: USB volume knob (Off)
20200501 083655 worker: USB auto-mounter (udisks-glue)
20200501 083655 worker: LED0 (On)
20200501 083655 worker: LED1 (On)
20200501 083655 worker: Saved MPD vol level (0)
20200501 083655 worker: Preamp volume level (0)
20200501 083655 worker: MPD volume level (0) restored
20200501 083655 worker: ALSA volume level (100%)
20200501 083655 worker: Auto-play (Off)
20200501 083656 worker: LocalUI started
20200501 083656 worker: Auto-shuffle service (Off)
20200501 083656 worker: Maintenance interval (3 hrs)
20200501 083656 worker: Screen saver activation (120)
20200501 083656 worker: Session permissions (OK)
20200501 083656 worker: Watchdog started
20200501 083656 worker: Ready
pi@moOde-FdA-Salone:~ $



2. after several regenerate of the MPD  i cannot see anything in TAG view or in ALBUM view (see Attachments)


3. Normali the MENU on top right is composed of 9 items and the configuration submenu is complete. After a configuration (for example library) the MENU on top right is composed of 6 items and the configuration submenu is not complete (see attachment)


I assume that you are so busy on other bigger problems, but I would like understand if I am in trouble on something.

Thank you very much and best regards,
Francesco

The log shows what appears to be invalid primary DNS entry and domain. Also, home Routers typically don't use a 172.21.200 address space. That seems odd.

Code:
20200501 083554 worker: IP addr (172.21.200.223)
20200501 083554 worker: Netmask (255.255.255.0)
20200501 083554 worker: Gateway (172.21.200.1)
20200501 083555 worker: Pri DNS (8.8.8.8)
20200501 083555 worker: Domain  (85.37.17.51)

Typically primary DNS address should be same as Gateway address and point to the LAN interface of home Router. The Router then proxies all DNS requests.

Configure your Router DHCP service to hand out addresses where primary DNS is set to 172.21.200.1

Tim, thanks for the reply but I am sure about the network configuration: it is a LAN created under a firewall (.1) if I use the DHCP the result is the same (.38 instead of .223). I never had problem with (for example) upgrade, NAS connection, etc. The main difficult is that I can see (and listen) all the content of my library, only browsing the NAS: Directories, Files, or through search (not album, not tag views).

pi@moOde-FdA-Salone:~ $ mpc stats
Artists:  30077
Albums:   32314
Songs:   607264

Play Time:    0 days, 8:13:28
Uptime:       0 days, 8:27:32
DB Updated:   Fri May  1 00:30:38 2020
DB Play Time: 1832 days, 4:38:19
pi@moOde-FdA-Salone:~ $

Thanks again,
Francesco
#83
Open Library Config and clear the library tag cache.
#84
(05-01-2020, 01:58 PM)duracell80 Wrote:
(05-01-2020, 04:45 AM)TheOldPresbyope Wrote: I'm still not sure I get it. What would be the expected screen display for a podcast?

When I feed duracell80's sample .m3u file to VLC, it starts playing the first "song" and displays the duration and title it grabs from the corresponding #EXTINF line. Isn't that what moOde is trying to do, putting aside the known seekbar issue? The only thing extra I see is the "Streaming Source" label which is kinda true.

The bottom line for me is that these podcasts are neither fish nor fowl when streaming so it's not surprising they are an edge case.

I wonder what happens if the URL in the .m3u file resolves to a file on a real file server?

Regards,
Kent

Probably a debate for a different thread for how to display a podcast, I was providing a playlist of MP3's that have known duration's that works with the current Moode player without having to modify it (it's just a playlist file that points to a number of files, a "radio station" has one file, a podcast has several "station urls" that are known as "episodes", it's still radio just on demand). But yeah -1 is very common as a duration to indicate radio streaming or "live" online radio. It would be awesome if the pause button in radio was actually pause not stop, so that the station carried on streaming, say if you take a phone call, you can resume from a buffer or skip backwards to listen to the song again.

But anyways there's merit in providing a Podcast folder for "streaming MP3's", even if there's no music involved. We have talk radio without music?

I was noting that 6.4 handles a playlist item with a duration fine and 6.5 doesn't.

Load up this page and they are files with duration's that are "streaming".
https://residance.podbean.com/

I use podget to download podcasts to my NAS and manage them. Easy enough to do.  A GUI to manage podget would be great, but I haven't the time to do one, alas.

Phil
Pi 4B 1GB / SMSL Sanskrit 10th MK II USB  DAC / Pro-ject Elemental / Marantz CD6004 / Marantz PM6004 / Monitor Audio Bronze 2
#85
(05-01-2020, 03:37 PM)Tim Curtis Wrote: Open Library Config and clear the library tag cache.

Thanks Tim, I have already done it several times and I have done it again for your information: see attachments.
Could it be a too large library (more than 30,000 albums)?
Thanks again for your patience.
Regards,
Francesco


Attached Files Thumbnail(s)
                   
#86
Probably the size of the collection is causing a memory or buffer limit to be exceeded.

You could try doubling the MPD output buffer.
Code:
1. sudo nano /etc/mpd.conf
2. Change the output buffer limit

Change
max_output_buffer_size "131072"
To
max_output_buffer_size "262144"

3. Ctrl-x y return
4. sudo systemctl restart mpd

Then monitor the mpd log for errors after submitting a database update
Code:
1. mpc update
2. tail -f /var/log/mpd/log
#87
(05-01-2020, 05:00 PM)Tim Curtis Wrote: Probably the size of the collection is causing a memory or buffer limit to be exceeded.

You could try doubling the MPD output buffer.
Code:
1. sudo nano /etc/mpd.conf
2. Change the output buffer limit

Change
max_output_buffer_size "131072"
To
max_output_buffer_size "262144"

3. Ctrl-x y return
4. sudo systemctl restart mpd

Then monitor the mpd log for errors after submitting a database update
Code:
1. mpc update
2. tail -f /var/log/mpd/log

I have tried but no good results. now i have deleted 3 of the 4 shares and it works fine. The problem is the large amount of material.
Do you think we can try to solve all the actions? Another thing (sorry) where is the buffer located? I see how much it increases and therefore we can try to optimize the correct size.
The TAG view is wonderful: my compliments.

Thanks so much,

Francesco
#88
I would need to be able to reproduce your issue before I could attempt to debug it.
#89
DSD128 under dop glitche every 2-3 seconds on my both dacs. Nuprime dac-10 and chord hugo2. DSD64 works perfectly.
#90
Hello Tim,
May be a log with errors useful?

May 02 10:48 : ffmpeg/mp3: Format mp3 detected only with low score of 1, misdetection possible!
May 02 10:48 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3 (mp3float), 0 channels, fltp): unspecified frame size
Consider increasing the value for the 'analyzeduration' and 'probesize' options
May 02 10:48 : update: updating NAS/NAS-Musica/Da DVD's MP3/Only/Vol. 207/musica per sempre cd 10/11 Traccia 11.mp3
[src/libmpg123/parse.c:1185] error: Giving up searching valid MPEG header after 65536 bytes of junk.
May 02 10:48 : mpg123: mpg123_getformat() failed: Message: I am done with this track.
May 02 10:48 : ffmpeg/mp3: Format mp3 detected only with low score of 1, misdetection possible!
May 02 10:48 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3 (mp3float), 0 channels, fltp): unspecified frame size
Consider increasing the value for the 'analyzeduration' and 'probesize' options
May 02 10:48 : update: updating NAS/NAS-Musica/Da DVD's MP3/Only/Vol. 207/musica per sempre cd 10/01 Traccia 1.mp3
[src/libmpg123/parse.c:1185] error: Giving up searching valid MPEG header after 65536 bytes of junk.
May 02 10:48 : mpg123: mpg123_getformat() failed: Message: I am done with this track.
May 02 10:48 : ffmpeg/mp3: Format mp3 detected only with low score of 1, misdetection possible!
May 02 10:48 : ffmpeg/mp3: Could not find codec parameters for stream 0 (Audio: mp3 (mp3float), 0 channels, fltp): unspecified frame size
Consider increasing the value for the 'analyzeduration' and 'probesize' options

Best regards and thanks,
Francesco


Forum Jump: