Thank you for your donation!


Official touchscreen problem
#1
Hi!

The official 7" touch screen not working for me... the screen is working, i see the boot stuffs, but the UI not shows on it...

Have any got the same situation? Huh

When I push " Local UI Display on", then this line comes up on the sreen: Started start chromium browser. (but nothing happened)
Sex 'n Girls 'n Rock & Roll
Reply
#2
Post the complete output from System info and I'll have a look.

Menu, Configure, System
Menu, System info
Reply
#3
Thanks Tim!


S Y S T E M P A R A M E T E R S

Date and time = 2018-09-16 14:57:23
System uptime = up 4 minutes
Timezone = Europe/Budapest
moOde = Release 4.2 2018-07-11

Host name = MoodeAudio
ETH0 IP = 192.168.1.110
ETH0 MAC = b8:27:eb:d7:3c:e3
WLAN0 IP = unassigned
WLAN0 MAC = no adapter
WiFi country = US

HDWR REV = Pi-2B 1GB v1.1
SoC = BCM2835
CORES = 4
ARCH = armv7l
RASPBIAN = 9.4
KERNEL = 4.14.54-v7+
KTIMER FREQ = 100 Hz
USB BOOT = not available
Warranty = OK

ROOT size = 15G
ROOT used = 15%
ROOT avail = 12G
FS expand = expanded
MEM free = 518 MB
MEM used = 71 MB
Temperature = 47.6°C

CPU GOV = ondemand
MPD SCHDPOL = TS
P3-WIFI = None
P3-BT = None
HDMI = On
ETH0 CHECK = On
MAX USB CUR = Off
UAC2 FIX = Off
SSH server = Off

LED0 = on
LED1 = on

C O R E S E R V E R S

PHP-FPM = 7.0.30
NGINX = 1.10.3
SQLite = 3.16.2

C P U L O A D

CPU %usr %sys %idle
all 21.89 3.77 74.34
0 3.61 1.03 95.36
1 9.90 3.96 86.14
2 59.20 8.96 31.84
3 14.14 1.01 84.85

P R O C E S S L O A D

PRI RTPRIO COMMAND %MEM PSR %CPU
19 - sysinfo.sh 0.2 2 5.0
19 - systemd 0.6 0 1.6
19 - sudo 0.3 3 1.0
19 - worker.php 1.1 0 0.5
19 - kworker/0:1 0.0 0 0.4
19 - mmcqd/0 0.0 1 0.4
19 - systemd-journal 0.4 0 0.4
19 - systemd-udevd 0.3 2 0.2
19 - dbus-daemon 0.3 2 0.2

C L O C K F R E Q U E N C I E S

arm = 900 MHz pwm = 0 MHz
core = 250 MHz emmc = 200 MHz
h264 = 250 MHz pixel = 0 MHz
isp = 249 MHz vec = 0 MHz
v3d = 250 MHz hdmi = 0 MHz
uart = 47 MHz dpi = 0 MHz

SD card = 50 MHz

S Y S T E M V O L T A G E S

core = 1.3125V
sdram controller = 1.2000V
sdram I/O = 1.2000V
sdram chip = 1.2250V

U I C U S T O M I Z A T I O N S

Theme = Standard
Accent color = Emerald
Alpha blend = 1.0
Adaptive background = No
Background image = No
Playback history = Yes
Extra metadata = Yes
Library = AlbumArtist

A U D I O P A R A M E T E R S

Audio device = Audiophonics ES9023 DAC TXCO
Interface = I2S
Hdwr volume = None
Mixer name = Digital
Output stream = Closed
ALSA version = 1.1.3-5+rpi3
SoX version = 0.1.2-2

Volume knob = 0
Volume mute = Unmuted

Bluetooth controller = Off
Airplay receiver = Off
Squeezelite = Off
UPnP client = Off
DLNA server = Off

Rotary encoder = Off
Encoder params = 100 2 3 4 5
Crossfeed = Off
Parametric EQ = Off
Graphic EQ = Off
Auto-shuffle = Off
Autoplay = Off
MPD crossfade = Off

M P D S E T T I N G S

Version = 0.20.20
Volume control = disabled
ALSA device = hw:0
SoX resampling = disabled
SoX quality = very high
SoX multithreading = off
Audio buffer (kb) = 4096
Buffer before play = 10%
Output buffer size (kb) = 81920
Volume normalization = no
DSD over PCM (DoP) = no
Replay gain = off

B L U E T O O T H S E T T I N G S

Bluetooth ver = 5.49
Bluealsa ver = Turn BT on for version info
Speaker sharing = No
Resume MPD = No

A I R P L A Y S E T T I N G S

Version = 3.1.7
Friendly name = Moode Airplay
ALSA device = hw:0
Volume mixer = auto
Resume MPD = No
Output bit depth = S16
Output sample rate = 44100
Session interruption = no
Session timeout (ms) = 120
Audio buffer (secs) = 0.0

S Q U E E Z E L I T E S E T T I N G S

Version = 1.8.7-1052 "DSD/SRC enabled"
Friendly name = Moode
ALSA device = hw:0
ALSA params = 80:4::1
Output buffers = 40000:100000
Task priority = 45
Codec list = flac,pcm,mp3,ogg,aac,alac,dsd
Resume MPD = No
Other options = -W -D 500 -R E -S /var/loca

M O O D E L O G

20180916 145300 worker: - Start
20180916 145300 worker: Successfully daemonized
20180916 145301 worker: Session loaded
20180916 145301 worker: Debug logging (off)
20180916 145301 worker: - Platform
20180916 145302 worker: Host (MoodeAudio)
20180916 145302 worker: Hdwr (Pi-2B 1GB v1.1)
20180916 145302 worker: Arch (armv7l)
20180916 145302 worker: Rasp (9.4)
20180916 145302 worker: Kver (4.14.54-v7+)
20180916 145302 worker: Ktyp (Standard)
20180916 145302 worker: Gov (ondemand)
20180916 145302 worker: Rel (Moode 4.2 2018-07-11)
20180916 145302 worker: Upd (None)
20180916 145302 worker: MPD (0.20.20)
20180916 145302 worker: USB boot not enabled yet
20180916 145303 worker: File system expanded
20180916 145303 worker: HDMI port off
20180916 145303 worker: File check ok
20180916 145303 worker: - Network
20180916 145303 worker: eth0 exists
20180916 145303 worker: eth0 (192.168.1.110)
20180916 145303 worker: wlan0 does not exist
20180916 145303 worker: - Audio
20180916 145303 worker: ALSA outputs unmuted
20180916 145303 worker: ALSA card number (0)
20180916 145303 worker: Audio out (I2S audio device)
20180916 145303 worker: Audio dev (Audiophonics ES9023 DAC TXCO)
20180916 145303 worker: ALSA mixer name (Digital)
20180916 145303 worker: MPD volume control (disabled)
20180916 145304 worker: Hdwr volume controller not detected
20180916 145304 worker: - Services
20180916 145304 worker: Reset renderer active
20180916 145306 worker: MPD started
20180916 145306 worker: MPD scheduler policy (time-share)
20180916 145306 worker: Configure MPD outputs
20180916 145306 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20180916 145306 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20180916 145306 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20180916 145306 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20180916 145306 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
20180916 145306 worker: MPD crossfade (off)
20180916 145306 worker: - Music sources
20180916 145306 worker: USB source (ADATA_32GB)
20180916 145306 wrk_sourcemount(): Mount error: (mount error: could not resolve address for MOODE: Unknown error)
20180916 145306 worker: NAS sources (mountall initiated)
20180916 145306 worker: - Miscellaneous
20180916 145307 worker: Volume level (0) restored
20180916 145307 worker: LocalUI started
20180916 145307 worker: Maintenance interval (21600)
20180916 145307 worker: Screen saver timeout (Never)
20180916 145307 worker: Watchdog started
20180916 145307 worker: Ready
Sex 'n Girls 'n Rock & Roll
Reply
#4
I don't see anything suspicious in System info. Try examining the status of the localUI service for some sort of catastrophic  error.

systemctl status localui

Below is what I get on one of my Pi's with 7" Touch thats working perfectly.

Code:
pi@rp5:~ $ systemctl status localui
● localui.service - Start Chromium Browser
  Loaded: loaded (/lib/systemd/system/localui.service; disabled; vendor preset: enabled)
  Active: active (running) since Sun 2018-09-16 10:45:57 EDT; 14s ago
Main PID: 16515 (xinit)
  CGroup: /system.slice/localui.service
          ├─16515 /usr/bin/xinit -- -nocursor
          ├─16517 /usr/lib/xorg/Xorg :0 -nocursor
          ├─16527 /bin/bash /home/pi/.xinitrc
          ├─16533 /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser --enable-pinch --kiosk --touch-events --disable-touch-drag-drop --enable-touchview --enable-pinch --window-size=8
          ├─16543 /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser --type=zygote
          ├─16545 /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser --type=zygote
          ├─16615 /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser --type=gpu-process --field-trial-handle=1022043128677331848,5708664293242774446,131072 --gpu-preferences=KAAAAAAA
          ├─16760 /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser --type=renderer --disable-touch-drag-drop --touch-events --field-trial-handle=1022043128677331848,570866429324277
          └─16771 /usr/lib/chromium-browser/chromium-browser --type=renderer --disable-touch-drag-drop --touch-events --field-trial-handle=1022043128677331848,570866429324277

Sep 16 10:45:57 rp5 xinit[16515]:         (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
Sep 16 10:45:57 rp5 xinit[16515]:         (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
Sep 16 10:45:57 rp5 xinit[16515]: (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Sep 16 10:45:57 2018
Sep 16 10:45:57 rp5 xinit[16515]: (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
Sep 16 10:45:59 rp5 xinit[16515]: Fontconfig warning: "/etc/fonts/fonts.conf", line 160: blank doesn't take any effect anymore. please remove it from your fonts.conf
Sep 16 10:46:00 rp5 xinit[16515]: [16533:16756:0916/104600.723464:ERROR:bus.cc(394)] Failed to connect to the bus: Could not parse server address: Unknown address type (exampl
Sep 16 10:46:01 rp5 xinit[16515]: ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.
Sep 16 10:46:01 rp5 xinit[16515]: [16615:16615:0916/104601.662156:ERROR:sandbox_linux.cc(375)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.
Sep 16 10:46:01 rp5 xinit[16515]: [16533:16533:0916/104601.681357:ERROR:gpu_process_transport_factory.cc(1029)] Lost UI shared context.
Sep 16 10:46:01 rp5 xinit[16515]: [1:10:0916/104601.754767:ERROR:command_buffer_proxy_impl.cc(133)] ContextResult::kTransientFailure: Failed to send GpuChannelMsg_CreateComman
Reply
#5
Thank you Tim!
Sex 'n Girls 'n Rock & Roll
Reply
#6
(09-19-2018, 06:35 AM)Kisszabo Wrote: Thank you Tim!

What was the solution? I have the exact same problem, and have done the same steps.

S Y S T E M    P A R A M E T E R S  

Date and time = 2018-09-23 22:30:08
System uptime = up 10 minutes
Timezone = Europe/Copenhagen
moOde = Release 4.2 2018-07-11

Host name = moode
ETH0  IP = 192.168.0.96
ETH0  MAC = b8:27:eb:a9:b7:ad
WLAN0 IP = 192.168.0.50
WLAN0 MAC = b8:27:eb:fc:e2:f8
WiFi country = DK

HDWR REV = Pi-3B+ 1GB v1.3
SoC = BCM2835
CORES = 4
ARCH = armv7l
RASPBIAN = 9.4
KERNEL = 4.14.54-v7+
KTIMER FREQ = 100 Hz
USB BOOT = enabled
Warranty = OK

ROOT size = 3.6G
ROOT used = 49%
ROOT avail = 1.8G
FS expand = expanded
MEM free = 378 MB
MEM used = 96 MB
Temperature = 66.6°C

CPU GOV = performance
MPD SCHDPOL = TS
P3-WIFI = On
P3-BT = Off
HDMI = On
ETH0 CHECK = Off
MAX USB CUR = Off
UAC2 FIX = Off
SSH server = On

LED0 = on
LED1 = on

 C O R E    S E R V E R S  

PHP-FPM = 7.0.30
NGINX = 1.10.3
SQLite = 3.16.2

 C P U    L O A D  

CPU %usr %sys %idle
all 25.47 0.25 74.27
0 2.05 0.00 97.95
1 99.00 1.00 0.00
2 0.00 0.00 100.00
3 0.00 0.00 100.00

 P R O C E S S    L O A D  

PRI RTPRIO COMMAND         %MEM PSR %CPU
19      - cc1plus          8.7   1  102
19      - bash             0.3   3  6.8
19      - sysinfo.sh       0.2   2  1.3
29      - mpd              2.9   3  1.0
19      - systemd          0.6   3  0.5
19      - sudo             0.3   0  0.3
19      - worker.php       1.1   0  0.2
19      - kworker/0:1      0.0   0  0.1
19      - kworker/0:3      0.0   0  0.1

 C L O C K    F R E Q U E N C I E S  

    arm   = 1200 MHz       pwm   = 0 MHz
    core  = 399 MHz       emmc  = 200 MHz
    h264  = 300 MHz       pixel = 25 MHz
    isp   = 300 MHz       vec   = 126 MHz
    v3d   = 300 MHz       hdmi  = 163 MHz
    uart  = 47 MHz       dpi   = 0 MHz

SD card = 50 MHz

 S Y S T E M    V O L T A G E S  

core = 1.2563V
sdram controller = 1.2500V
sdram I/O = 1.2500V
sdram chip = 1.2250V

 U I  C U S T O M I Z A T I O N S  

Theme = Standard
Accent color = Emerald
Alpha blend = 1.0
Adaptive background = No
Background image = No
Playback history = No
Extra metadata = Yes
Library = Artist

 A U D I O    P A R A M E T E R S  

Audio device = HiFiBerry DAC+ Pro
Interface = I2S
Hdwr volume = Controller detected
Mixer name = Digital
Output stream = S24_LE / 48000
ALSA version = 1.1.3-5+rpi3
SoX version = 0.1.2-2

Volume knob = 0
Volume mute = Unmuted

Bluetooth controller = Off
Airplay receiver = Off
Squeezelite = Off
UPnP client = Off
DLNA server = Off

Rotary encoder = Off
Encoder params = 100 2 3 4 5
Crossfeed = Off
Parametric EQ = Off
Graphic EQ = Off
Auto-shuffle = Off
Autoplay = Off
MPD crossfade = Off

 M P D    S E T T I N G S  

Version = 0.20.20
Volume control = software
ALSA device = hw:0
SoX resampling = disabled
SoX quality = very high
SoX multithreading = off
Audio buffer (kb) = 4096
Buffer before play = 10%
Output buffer size (kb) = 81920
Volume normalization = no
DSD over PCM (DoP) = no
Replay gain = off

 B L U E T O O T H    S E T T I N G S  

Bluetooth ver = 5.49
Bluealsa ver = Turn BT on for version info
Speaker sharing = No
Resume MPD = No

 A I R P L A Y    S E T T I N G S  

Version = 3.1.7
Friendly name = Moode Airplay
ALSA device = hw:0
Volume mixer = auto
Resume MPD = No
Output bit depth = S16
Output sample rate = 44100
Session interruption = no
Session timeout (ms) = 120
Audio buffer (secs) = 0.0

 S Q U E E Z E L I T E    S E T T I N G S  

Version = 1.8.7-1052 "DSD/SRC enabled"
Friendly name = Moode
ALSA device = hw:0
ALSA params = 80:4::1
Output buffers = 40000:100000
Task priority = 45
Codec list = flac,pcm,mp3,ogg,aac,alac,dsd
Resume MPD = No
Other options = -W -D 500 -R E -S /var/loca

 M O O D E    L O G  

   20180923 221946 worker: - Start
   20180923 221947 worker: Successfully daemonized
   20180923 221947 worker: Session loaded
   20180923 221947 worker: Debug logging (off)
   20180923 221947 worker: - Platform
   20180923 221950 worker: Host (moode)
   20180923 221950 worker: Hdwr (Pi-3B+ 1GB v1.3)
   20180923 221950 worker: Arch (armv7l)
   20180923 221950 worker: Rasp (9.4)
   20180923 221950 worker: Kver (4.14.54-v7+)
   20180923 221950 worker: Ktyp (Standard)
   20180923 221950 worker: Gov  (performance)
   20180923 221950 worker: Rel  (Moode 4.2 2018-07-11)
   20180923 221950 worker: Upd  (None)
   20180923 221950 worker: MPD  (0.20.20)
   20180923 221950 worker: USB boot enabled
   20180923 221950 worker: File system expanded
   20180923 221950 worker: HDMI port on
   20180923 221950 worker: File check ok
   20180923 221950 worker: - Network
   20180923 221950 worker: eth0 exists
   20180923 221950 worker: eth0 (192.168.0.96)
   20180923 221950 worker: wlan0 exists
   20180923 221950 worker: wifi country (DK)
   20180923 221950 worker: wlan0 trying SSID (FlexQ-Net_2G4_GANG)
   20180923 221950 worker: wlan0 (192.168.0.50)
   20180923 221951 worker: - Audio
   20180923 221951 worker: ALSA outputs unmuted
   20180923 221951 worker: ALSA card number (0)
   20180923 221951 worker: Audio out (I2S audio device)
   20180923 221951 worker: Audio dev (HiFiBerry DAC+ Pro)
   20180923 221951 worker: ALSA mixer name (Digital)
   20180923 221951 worker: MPD volume control (software)
   20180923 221951 worker: Hdwr volume controller exists
   20180923 221951 worker: Chip options (Burr Brown PCM5122)
   20180923 221951 worker: - Services
   20180923 221951 worker: Reset renderer active
   20180923 221953 worker: MPD started
   20180923 221953 worker: MPD scheduler policy (time-share)
   20180923 221953 worker: Configure MPD outputs
   20180923 221953 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
   20180923 221953 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
   20180923 221953 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
   20180923 221953 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
   20180923 221953 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
   20180923 221953 worker: MPD crossfade (off)
   20180923 221953 worker: Shellinabox SSH started
   20180923 221953 worker: - Music sources
   20180923 221954 worker: USB sources (none attached)
   20180923 221959 worker: NAS sources (mountall initiated)
   20180923 221959 worker: - Miscellaneous
   20180923 222000 worker: Volume level (0) restored
   20180923 222000 worker: LocalUI started
   20180923 222000 worker: Maintenance interval (21600)
   20180923 222000 worker: Screen saver timeout (Never)
   20180923 222000 worker: Watchdog started
   20180923 222000 worker: Ready

Reply
#7
After 4 reboots and an updated settings page, then it suddenly worked Confused
Reply
#8
What model Pi are u using?
Reply


Forum Jump: