Thank you for your donation!


Thumbnail generation stops after one fourth of library
#1
Hi, 

when generating album cover thumbnail cash, the process stopped after 293 albums. The remaining 900 or so albums are not processed. It stops at the first album of the artist it currently processes. I deleted the artist where it stopped and restarted the process. It managed to process until album 308 and stopped there. 

Obviously most albums show no cover art in the UI. 

I cleared library cash, re generated album cover thumbnail with no avail. The album cover generator stops at the same location each time.

I am using Moose 4.3.
Music is organized in Artist Album structure. 
The music library is sitting on a NAS and files are mp3. 
Each album folder contains a jpg with the cover art e.g "Bruce Springsteen - Born In The U.S.A..jpg"
Most mp3 have also embedded cover art but not all.
Playing music from the library works great with moode!. The only issue are the missing covers.

thanks for any hint how to fix this
Reply
#2
Before the devs reply here with some clever info I do my little bit Smile 

I always name the cover file folder.jpg in each folder and is always 100% displayed correctly
Reply
#3
(10-07-2018, 08:56 AM)rikardo1979 Wrote: Before the devs reply here with some clever info I do my little bit Smile 

I always name the cover file folder.jpg in each folder and is always 100% displayed correctly

.. or cover.jpg
Reply
#4
(10-07-2018, 08:42 AM)CarlCarl Wrote: Hi, 

when generating album cover thumbnail cash, the process stopped after 293 albums. The remaining 900 or so albums are not processed. It stops at the first album of the artist it currently processes. I deleted the artist where it stopped and restarted the process. It managed to process until album 308 and stopped there. 

Obviously most albums show no cover art in the UI. 

I cleared library cash, re generated album cover thumbnail with no avail. The album cover generator stops at the same location each time.

I am using Moose 4.3.
Music is organized in Artist Album structure. 
The music library is sitting on a NAS and files are mp3. 
Each album folder contains a jpg with the cover art e.g "Bruce Springsteen - Born In The U.S.A..jpg"
Most mp3 have also embedded cover art but not all.
Playing music from the library works great with moode!. The only issue are the missing covers.

thanks for any hint how to fix this

Any errors in moode.log?
Reply
#5
Hi Tim

thx for coming answering so fast. Highly appreciated.

Renaming the jpgs to folder.jpg did not solve the issue.


moode.log is as follows

Code:
pi@moode:~ $ cat /var/log/moode.log
20181007 100853 worker: - Start
20181007 100853 worker: Successfully daemonized
20181007 100854 worker: Session loaded
20181007 100854 worker: Debug logging (off)
20181007 100854 worker: - Platform
20181007 100855 worker: Host (moode)
20181007 100855 worker: Hdwr (Pi-3B 1GB v1.2)
20181007 100855 worker: Arch (armv7l)
20181007 100855 worker: Rasp (9.4)
20181007 100855 worker: Kver (4.14.72-v7+)
20181007 100855 worker: Ktyp (Standard)
20181007 100855 worker: Gov  (performance)
20181007 100855 worker: Rel  (Moode 4.3 2018-09-27)
20181007 100855 worker: Upd  (None)
20181007 100855 worker: MPD  (0.20.20)
20181007 100855 worker: USB boot not enabled yet
20181007 100855 worker: File system expanded
20181007 100855 worker: HDMI port off
20181007 100856 worker: File check ok
20181007 100856 worker: - Network
20181007 100856 worker: eth0 exists
20181007 100856 worker: eth0 wait 0 for IP address
20181007 100859 worker: eth0 (192.168.1.102)
20181007 100859 worker: wlan0 exists
20181007 100859 worker: wifi country (CH)
20181007 100859 worker: wlan0 trying SSID (wanlins)
20181007 100859 worker: wlan0 (192.168.1.27)
20181007 100859 worker: - Audio
20181007 100859 worker: ALSA outputs unmuted
20181007 100859 worker: ALSA card number (0)
20181007 100859 worker: Audio out (I2S audio device)
20181007 100859 worker: Audio dev (HiFiBerry DAC+ Pro)
20181007 100859 worker: ALSA mixer name (Digital)
20181007 100859 worker: MPD volume control (software)
20181007 100859 worker: Hdwr volume controller exists
20181007 100859 worker: Chip options (Burr Brown PCM5122)
20181007 100859 worker: - Services
20181007 100859 worker: Reset renderer active
20181007 100900 src-config: Connection to MPD failed
20181007 100902 worker: MPD started
20181007 100902 worker: MPD scheduler policy (time-share)
20181007 100902 worker: Configure MPD outputs
20181007 100902 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20181007 100902 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20181007 100902 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20181007 100902 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20181007 100902 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
20181007 100902 worker: MPD crossfade (off)
20181007 100902 worker: Airplay receiver started
20181007 100902 worker: Airplay volume mgt (auto)
20181007 100902 worker: UPnP renderer started
20181007 100902 worker: DLNA server started
20181007 100902 worker: - Music sources
20181007 100902 worker: USB sources (none attached)
20181007 100903 worker: NAS sources (mountall initiated)
20181007 100903 worker: - Miscellaneous
20181007 100903 worker: Volume level (34) restored
20181007 100903 worker: Maintenance interval (21600)
20181007 100903 worker: Screen saver activation (Never)
20181007 100903 worker: Watchdog started
20181007 100903 worker: Ready
20181007 101129 worker: Job regenthmcache
20181007 101130 thmcache: Start
20181007 101639 worker: Job regenthmcache
20181007 101640 thmcache: Start
20181007 145704 worker: Job regenthmcache
20181007 145705 thmcache: Start
20181007 145941 worker: Job regenthmcache
20181007 145941 thmcache: Start
20181007 150315 worker: Job regenthmcache
20181007 150315 thmcache: Start
20181007 151932 worker: Job regenthmcache
20181007 151933 thmcache: Start
20181007 152009 worker: Job rescanmpddb
20181007 161154 worker: Maintenance completed
20181007 170652 worker: Job regenthmcache
20181007 170652 thmcache: Start
20181007 183125 worker: Job rescanmpddb
20181007 185144 worker: Job regenthmcache
20181007 185144 thmcache: Start
20181007 192222 worker: Job regenthmcache
20181007 192222 thmcache: Start
20181007 192304 worker: Job updthmcache
20181007 192305 thmcache: Start
20181007 192338 worker: Job regenthmcache
20181007 192338 thmcache: Start
Reply
#6
(10-07-2018, 08:56 AM)rikardo1979 Wrote: Before the devs reply here with some clever info I do my little bit Smile 

I always name the cover file folder.jpg in each folder and is always 100% displayed correctly

thx for the proposal. Did not fix the issue jet.
Reply
#7
(10-07-2018, 05:32 PM)CarlCarl Wrote: Hi Tim

thx for coming answering so fast. Highly appreciated.

Renaming the jpgs to folder.jpg did not solve the issue.

moode.log is as follows

Code:
pi@moode:~ $ cat /var/log/moode.log
20181007 100853 worker: - Start
20181007 100853 worker: Successfully daemonized
20181007 100854 worker: Session loaded
20181007 100854 worker: Debug logging (off)
20181007 100854 worker: - Platform
20181007 100855 worker: Host (moode)
20181007 100855 worker: Hdwr (Pi-3B 1GB v1.2)
20181007 100855 worker: Arch (armv7l)
20181007 100855 worker: Rasp (9.4)
20181007 100855 worker: Kver (4.14.72-v7+)
20181007 100855 worker: Ktyp (Standard)
20181007 100855 worker: Gov  (performance)
20181007 100855 worker: Rel  (Moode 4.3 2018-09-27)
20181007 100855 worker: Upd  (None)
20181007 100855 worker: MPD  (0.20.20)
20181007 100855 worker: USB boot not enabled yet
20181007 100855 worker: File system expanded
20181007 100855 worker: HDMI port off
20181007 100856 worker: File check ok
20181007 100856 worker: - Network
20181007 100856 worker: eth0 exists
20181007 100856 worker: eth0 wait 0 for IP address
20181007 100859 worker: eth0 (192.168.1.102)
20181007 100859 worker: wlan0 exists
20181007 100859 worker: wifi country (CH)
20181007 100859 worker: wlan0 trying SSID (wanlins)
20181007 100859 worker: wlan0 (192.168.1.27)
20181007 100859 worker: - Audio
20181007 100859 worker: ALSA outputs unmuted
20181007 100859 worker: ALSA card number (0)
20181007 100859 worker: Audio out (I2S audio device)
20181007 100859 worker: Audio dev (HiFiBerry DAC+ Pro)
20181007 100859 worker: ALSA mixer name (Digital)
20181007 100859 worker: MPD volume control (software)
20181007 100859 worker: Hdwr volume controller exists
20181007 100859 worker: Chip options (Burr Brown PCM5122)
20181007 100859 worker: - Services
20181007 100859 worker: Reset renderer active
20181007 100900 src-config: Connection to MPD failed
20181007 100902 worker: MPD started
20181007 100902 worker: MPD scheduler policy (time-share)
20181007 100902 worker: Configure MPD outputs
20181007 100902 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20181007 100902 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20181007 100902 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20181007 100902 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20181007 100902 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
20181007 100902 worker: MPD crossfade (off)
20181007 100902 worker: Airplay receiver started
20181007 100902 worker: Airplay volume mgt (auto)
20181007 100902 worker: UPnP renderer started
20181007 100902 worker: DLNA server started
20181007 100902 worker: - Music sources
20181007 100902 worker: USB sources (none attached)
20181007 100903 worker: NAS sources (mountall initiated)
20181007 100903 worker: - Miscellaneous
20181007 100903 worker: Volume level (34) restored
20181007 100903 worker: Maintenance interval (21600)
20181007 100903 worker: Screen saver activation (Never)
20181007 100903 worker: Watchdog started
20181007 100903 worker: Ready
20181007 101129 worker: Job regenthmcache
20181007 101130 thmcache: Start
20181007 101639 worker: Job regenthmcache
20181007 101640 thmcache: Start
20181007 145704 worker: Job regenthmcache
20181007 145705 thmcache: Start
20181007 145941 worker: Job regenthmcache
20181007 145941 thmcache: Start
20181007 150315 worker: Job regenthmcache
20181007 150315 thmcache: Start
20181007 151932 worker: Job regenthmcache
20181007 151933 thmcache: Start
20181007 152009 worker: Job rescanmpddb
20181007 161154 worker: Maintenance completed
20181007 170652 worker: Job regenthmcache
20181007 170652 thmcache: Start
20181007 183125 worker: Job rescanmpddb
20181007 185144 worker: Job regenthmcache
20181007 185144 thmcache: Start
20181007 192222 worker: Job regenthmcache
20181007 192222 thmcache: Start
20181007 192304 worker: Job updthmcache
20181007 192305 thmcache: Start
20181007 192338 worker: Job regenthmcache
20181007 192338 thmcache: Start

The log output does not show the completion message for thmcache.php nor does it show any errors. This suggests that it has crashed for some reason.

The completion message would appear as below in the log.

Code:
thmcache: Done: 1531 album dirs processed

Maybe there is a corrupt directory, song file or image.

I would try examining the directory, files and image that would have been processed next after the last album name listed in the VIEW status line.

-Tim
Reply
#8
The other potential issue I noticed is that u are using a Hifiberry DAC+Pro and WiFi. The 1st gen DAC+Pro has a hardware defect which results in interference in the WiFi 2.4G band. It can cause unstable WiFi connection.
Reply
#9
Also check free space on the SDCard to rule out "out of free space" condition.

df -h
Reply
#10
(10-07-2018, 06:34 PM)Tim Curtis Wrote:
(10-07-2018, 05:32 PM)CarlCarl Wrote: Hi Tim

thx for coming answering so fast. Highly appreciated.

Renaming the jpgs to folder.jpg did not solve the issue.

moode.log is as follows

Code:
pi@moode:~ $ cat /var/log/moode.log
20181007 100853 worker: - Start
20181007 100853 worker: Successfully daemonized
20181007 100854 worker: Session loaded
20181007 100854 worker: Debug logging (off)
20181007 100854 worker: - Platform
20181007 100855 worker: Host (moode)
20181007 100855 worker: Hdwr (Pi-3B 1GB v1.2)
20181007 100855 worker: Arch (armv7l)
20181007 100855 worker: Rasp (9.4)
20181007 100855 worker: Kver (4.14.72-v7+)
20181007 100855 worker: Ktyp (Standard)
20181007 100855 worker: Gov  (performance)
20181007 100855 worker: Rel  (Moode 4.3 2018-09-27)
20181007 100855 worker: Upd  (None)
20181007 100855 worker: MPD  (0.20.20)
20181007 100855 worker: USB boot not enabled yet
20181007 100855 worker: File system expanded
20181007 100855 worker: HDMI port off
20181007 100856 worker: File check ok
20181007 100856 worker: - Network
20181007 100856 worker: eth0 exists
20181007 100856 worker: eth0 wait 0 for IP address
20181007 100859 worker: eth0 (192.168.1.102)
20181007 100859 worker: wlan0 exists
20181007 100859 worker: wifi country (CH)
20181007 100859 worker: wlan0 trying SSID (wanlins)
20181007 100859 worker: wlan0 (192.168.1.27)
20181007 100859 worker: - Audio
20181007 100859 worker: ALSA outputs unmuted
20181007 100859 worker: ALSA card number (0)
20181007 100859 worker: Audio out (I2S audio device)
20181007 100859 worker: Audio dev (HiFiBerry DAC+ Pro)
20181007 100859 worker: ALSA mixer name (Digital)
20181007 100859 worker: MPD volume control (software)
20181007 100859 worker: Hdwr volume controller exists
20181007 100859 worker: Chip options (Burr Brown PCM5122)
20181007 100859 worker: - Services
20181007 100859 worker: Reset renderer active
20181007 100900 src-config: Connection to MPD failed
20181007 100902 worker: MPD started
20181007 100902 worker: MPD scheduler policy (time-share)
20181007 100902 worker: Configure MPD outputs
20181007 100902 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20181007 100902 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20181007 100902 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20181007 100902 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20181007 100902 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
20181007 100902 worker: MPD crossfade (off)
20181007 100902 worker: Airplay receiver started
20181007 100902 worker: Airplay volume mgt (auto)
20181007 100902 worker: UPnP renderer started
20181007 100902 worker: DLNA server started
20181007 100902 worker: - Music sources
20181007 100902 worker: USB sources (none attached)
20181007 100903 worker: NAS sources (mountall initiated)
20181007 100903 worker: - Miscellaneous
20181007 100903 worker: Volume level (34) restored
20181007 100903 worker: Maintenance interval (21600)
20181007 100903 worker: Screen saver activation (Never)
20181007 100903 worker: Watchdog started
20181007 100903 worker: Ready
20181007 101129 worker: Job regenthmcache
20181007 101130 thmcache: Start
20181007 101639 worker: Job regenthmcache
20181007 101640 thmcache: Start
20181007 145704 worker: Job regenthmcache
20181007 145705 thmcache: Start
20181007 145941 worker: Job regenthmcache
20181007 145941 thmcache: Start
20181007 150315 worker: Job regenthmcache
20181007 150315 thmcache: Start
20181007 151932 worker: Job regenthmcache
20181007 151933 thmcache: Start
20181007 152009 worker: Job rescanmpddb
20181007 161154 worker: Maintenance completed
20181007 170652 worker: Job regenthmcache
20181007 170652 thmcache: Start
20181007 183125 worker: Job rescanmpddb
20181007 185144 worker: Job regenthmcache
20181007 185144 thmcache: Start
20181007 192222 worker: Job regenthmcache
20181007 192222 thmcache: Start
20181007 192304 worker: Job updthmcache
20181007 192305 thmcache: Start
20181007 192338 worker: Job regenthmcache
20181007 192338 thmcache: Start

The log output does not show the completion message for thmcache.php nor does it show any errors. This suggests that it has crashed for some reason.

The completion message would appear as below in the log.

Code:
thmcache: Done: 1531 album dirs processed

Maybe there is a corrupt directory, song file or image.

I would try examining the directory, files and image that would have been processed next after the last album name listed in the VIEW status line.

-Tim

Hi Tim,
I did delete the files where the indexing stopped and now it is working great. Thanks a lot for your support
Reply


Forum Jump: