Thank you for your donation!


Instruction Guide AUDIOPHONICS RaspDAC Mini Kit - I-Sabre ES9038Q2M
Smile 
(07-11-2020, 04:58 PM)TookaFace Wrote: Procedure for 6.6 is the same as 6.4.2 except for this part:

Code:
sudo pip install -U pip
sudo -i pip install --upgrade pip setuptools
sudo -H pip install 'luma.core==1.13.0'
sudo -H pip install 'luma.oled==3.4.0'

I also had to comment line 281 from this file:
Code:
/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/luma/core/interface/serial.py
#            self._spi.cshigh = cs_high

Thanks, will give it ago later today. [Image: smile.png]
Reply
(07-12-2020, 09:31 AM)kit1cat Wrote:
(07-11-2020, 04:58 PM)TookaFace Wrote: Procedure for 6.6 is the same as 6.4.2 except for this part:

Code:
sudo pip install -U pip
sudo -i pip install --upgrade pip setuptools
sudo -H pip install 'luma.core==1.13.0'
sudo -H pip install 'luma.oled==3.4.0'

I also had to comment line 281 from this file:
Code:
/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/luma/core/interface/serial.py
#            self._spi.cshigh = cs_high

Thanks, will give it ago later today. [Image: smile.png]

Not working for me, seems to have installed ok, but on reboot no display or remote. Tried reinstalling but no different. Will try with a fresh install of moode 6.6.0, Thanks

No luck with a fresh moode 6.6.0 install either.
Reply
Try to run this command, see what happens:
Code:
sudo python2.7 /home/pi/oled/raspdac_oled_main.py
Reply
(07-13-2020, 03:11 PM)TookaFace Wrote: Try to run this command, see what happens:
Code:
sudo python2.7 /home/pi/oled/raspdac_oled_main.py
Got the following in Putty.

/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/luma/core/interface/serial.py:185: RuntimeWarning: This channel is already in use, continuing anyway.  Use GPIO.setwarnings(False) to disable warnings.
  self._gpio.setup(pin, self._gpio.OUT)
Exception - Main Module
(<type 'exceptions.SystemError'>, 'raspdac_oled_main.py', 175)
Reply
Its the same error i had, before i commented the line in

Code:
/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/luma/core/interface/serial.py

279             self._spi = spi or self.__spidev__()
280             self._spi.open(port, device)
281 #            self._spi.cshigh = cs_high
Reply
(07-13-2020, 06:03 PM)TookaFace Wrote: Its the same error i had, before i commented the line in

Code:
/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/luma/core/interface/serial.py

279             self._spi = spi or self.__spidev__()
280             self._spi.open(port, device)
281 #            self._spi.cshigh = cs_high

Had already commented line 281, just edited it again using notepad in Windows but still getting the same error.

Code:
try:
              self._spi = spi or self.__spidev__()
              self._spi.open(port, device)
#              self._spi.cshigh = cs_high
             except (IOError, OSError) as e:
              if e.errno == errno.ENOENT:
               raise luma.core.error.DeviceNotFoundError('SPI device not found')
           else:  # pragma: no cover
               raise
Reply
Just completed an in place update from moOde 6.5.2 to release 6.6.0 and both the display and remote are working.
Reply
Success  Smile

Turns out my problem was the editing of the  serial.py file using a Windows text editor, used sudo nano from Putty and it's now up and running.

Thanks again, TookaFace.
Reply
Ha cool Smile
Reply


Forum Jump: