Thank you for your donation!


Piano 2.1 no chip options in MoOde 4.4
#1
Hi Tim,  I have received my Piano 2.1 today and installed on a Pi3B with a fresh fully updated moOde 4.4.

I have installed the Piano firmware and I have the 2.1 set as audio device.
I have audio output but have no chip options in the configuration page ???
When I click on edit settings I get a notification 'Transferring data from Moode local' the screen flashes and goes right back to where I started.
I've rebooted several times and cleared caches...

How in the world do I get the Dual mono/stereo/subwoofer options ???? as shown here..
http://moodeaudio.org/forum/showthread.p...23#pid5923

Moodelog

Code:
$ cat /var/log/moode.log
20181221 161241 worker: - Start
20181221 161241 worker: Successfully daemonized
20181221 161241 worker: Integrity check ok
20181221 161242 worker: ALSA volume (0%)
20181221 161242 worker: Session loaded
20181221 161242 worker: Debug logging (off)
20181221 161242 worker: - Platform
20181221 161244 worker: Rel  (Moode 4.4 2018-12-09)
20181221 161244 worker: Upd  (2018-12-19)
20181221 161244 worker: Rasp (9.6)
20181221 161244 worker: Kern (4.14.84-v7+)
20181221 161244 worker: MPD  (0.20.20)
20181221 161244 worker: Host (moode)
20181221 161244 worker: Hdwr (Pi-3B 1GB v1.2)
20181221 161244 worker: Arch (armv7l)
20181221 161244 worker: Gov  (performance)
20181221 161244 worker: USB boot enabled
20181221 161244 worker: File system not expanded yet
20181221 161244 worker: HDMI port off
20181221 161244 worker: File check ok
20181221 161244 worker: - Network
20181221 161244 worker: eth0 exists
20181221 161244 worker: eth0 (192.168.1.22)
20181221 161244 worker: wlan0 does not exist
20181221 161244 worker: - Audio
20181221 161245 worker: ALSA outputs unmuted
20181221 161245 worker: ALSA card number (0)
20181221 161245 worker: Audio out (I2S audio device)
20181221 161245 worker: Audio dev (Allo Piano 2.1 Hi-Fi DAC)
20181221 161245 worker: ALSA mixer name (Master)
20181221 161245 worker: MPD volume control (disabled)
20181221 161245 worker: Hdwr volume controller exists
20181221 161245 worker: Chip options (Burr Brown PCM5142)
20181221 161246 worker: Piano output mode (Dual-Stereo)
20181221 161251 worker: Piano 2.1 initialized
20181221 161251 worker: - Services
20181221 161251 worker: Reset renderer active
20181221 161253 worker: MPD started
20181221 161253 worker: MPD scheduler policy (time-share)
20181221 161253 worker: Configure MPD outputs
20181221 161253 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20181221 161253 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20181221 161253 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20181221 161253 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20181221 161253 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
20181221 161253 worker: MPD crossfade (off)
20181221 161253 worker: - Music sources
20181221 161253 worker: USB sources (none attached)
20181221 161253 worker: NAS sources (none configured)
20181221 161253 worker: - Miscellaneous
20181221 161253 worker: Volume level (0) restored
20181221 161253 worker: Maintenance interval (21600)
20181221 161253 worker: Screen saver activation (Never)
20181221 161253 worker: Watchdog started
20181221 161253 worker: Ready
20181221 161854 worker: Job mpdcfg

Code:
 $ ./piano.sh
Dual mode: Dual-Stereo
Subw mode: None
Sub xover: 60
Sub level: 100%
Main levl: 100%
Mstr levl: 100%

Reply
#2
Hi Bob,

I've never seen the message 'Transferring data from Moode local'. Does it only occur when trying to open the Chip/device settings screen?
Reply
#3
yes, it's the firefox notification... bottom left corner of the screen overlaying MoOde screen... otherwise nothing would show...it would just flash the screen and bounce back...

EDIT....ha that rang a bell.....tried chromium and the settings appear... so it's something in Firefox....I will investigate.
Thanks.

Reply
#4
Quick test with my old Piano 2.1 and no issues with the config screen and setting it to dual-mono

First boot 
Code:
pi@rp2:~ $ moodelog
20181220 225009 worker: - Start
20181220 225009 worker: Successfully daemonized
20181220 225009 worker: Integrity check ok
20181220 225009 worker: ALSA volume (0%)
20181220 225011 worker: Session loaded
20181220 225011 worker: Debug logging (off)
20181220 225011 worker: - Platform
20181220 225013 worker: Rel  (Moode 4.4 2018-12-09)
20181220 225013 worker: Upd  (2018-12-19)
20181220 225013 worker: Rasp (9.6)
20181220 225013 worker: Kern (4.14.84-v7+)
20181220 225013 worker: MPD  (0.20.20)
20181220 225013 worker: Host (rp2)
20181220 225013 worker: Hdwr (Pi-3B+ 1GB v1.3)
20181220 225013 worker: Arch (armv7l)
20181220 225013 worker: Gov  (performance)
20181220 225013 worker: USB boot enabled
20181220 225013 worker: File system not expanded yet
20181220 225013 worker: HDMI port off
20181220 225013 worker: File check ok
20181220 225013 worker: - Network
20181220 225013 worker: eth0 exists
20181220 225013 worker: eth0 address not assigned
20181220 225013 worker: wlan0 exists
20181220 225013 worker: wifi country (US)
20181220 225013 worker: wlan0 trying SSID (AirnetN2)
20181220 225013 worker: wlan0 (192.168.1.156)
20181220 225013 worker: - Audio
20181220 225014 worker: ALSA outputs unmuted
20181220 225014 worker: ALSA card number (0)
20181220 225014 worker: Audio out (I2S audio device)
20181220 225014 worker: Audio dev (Allo Piano 2.1 Hi-Fi DAC)
20181220 225014 worker: ALSA mixer name (Master)
20181220 225014 worker: MPD volume control (hardware)
20181220 225014 worker: Hdwr volume controller exists
20181220 225014 worker: Chip options (Burr Brown PCM5142)
20181220 225014 worker: Piano output mode (Dual-Stereo)
20181220 225019 worker: Piano 2.1 initialized
20181220 225019 worker: - Services
20181220 225019 worker: Reset renderer active
20181220 225021 worker: MPD started
20181220 225021 worker: MPD scheduler policy (time-share)
20181220 225021 worker: Configure MPD outputs
20181220 225021 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
20181220 225021 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
20181220 225021 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
20181220 225021 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
20181220 225021 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
20181220 225021 worker: MPD crossfade (off)
20181220 225021 worker: - Music sources
20181220 225021 worker: USB sources (none attached)
20181220 225021 worker: NAS sources (mountall initiated)
20181220 225021 worker: - Miscellaneous
20181220 225021 worker: Volume level (20) restored
20181220 225021 worker: Maintenance interval (21600)
20181220 225021 worker: Screen saver activation (Never)
20181220 225021 worker: Watchdog started
20181220 225021 worker: Ready
20181220 225059 worker: Job mpdcfg
pi@rp2:~ $ ./piano.sh
Dual mode: Dual-Stereo
Subw mode: None
Sub xover: 60
Sub level: 81%
Main levl: 100%
Mstr levl: 100%

Then change to dual mono via Chip/device options screen
Code:
pi@rp2:~ $ ./piano.sh
Dual mode: Dual-Mono
Subw mode: None
Sub xover: 60
Sub level: 81%
Main levl: 100%
Mstr levl: 100%
pi@rp2:~ $

   
Reply
#5
Ok, it's a Firefox/moode thing... restarted firefox in safe mode with all add-ons disabled and still have the problem.
Chromium displays correctly so I have a workaround but it would be good to have it working in firefox...

Can you repro ?? 

Swizzle ??

Reply


Forum Jump: