Thank you for your donation!


Search Forums

(Advanced Search)

Forum Statistics
» Members: 1,951
» Latest member: wim314
» Forum threads: 3,443
» Forum posts: 35,227

Full Statistics

Latest Threads
HDMI Audio with Local Dis...
Forum: Support
Last Post: Tim Curtis
26 minutes ago
» Replies: 1
» Views: 13
Perceived SQ differences ...
Forum: Sound quality
Last Post: Tim Curtis
30 minutes ago
» Replies: 10
» Views: 480
Hi everyone :)
Forum: Introduce Yourself
Last Post: christihan
1 hour ago
» Replies: 0
» Views: 10
Issue playing "clear/play...
Forum: Support
Last Post: demian.smith
3 hours ago
» Replies: 8
» Views: 200
Siriusxm support?
Forum: Support
Last Post: jmperagine
Yesterday, 09:01 PM
» Replies: 7
» Views: 341
Advice on Allo Usbridge a...
Forum: Support
Last Post: suzywong
Yesterday, 08:39 PM
» Replies: 2
» Views: 99
Saluti
Forum: Introduce Yourself
Last Post: Francesco58
Yesterday, 05:05 PM
» Replies: 3
» Views: 119
Hi Moode world
Forum: Introduce Yourself
Last Post: the_bertrum
Yesterday, 07:18 AM
» Replies: 1
» Views: 60
Hello!!!
Forum: Introduce Yourself
Last Post: the_bertrum
Yesterday, 07:17 AM
» Replies: 1
» Views: 55
CamillaDSP Quick configur...
Forum: Feature requests
Last Post: vergeerr72
10-17-2021, 07:55 PM
» Replies: 3
» Views: 294

 
  HDMI Audio with Local Display=On
Posted by: christihan - 1 hour ago - Forum: Support - Replies (1)

Hi there,

I use moode via the HDMI output. The local display is on.
After about 9 minutes, the HDMI audio will go out.
If I then set the local display=off, the HDMI audio is immediately back on and runs without problems

Thanks for hints
christihan


moOde release = 7.4.0 2021-09-24
RaspiOS = 10.6
Linux kernel = 5.4.77-v7l + # 1371
Platform = Pi-4B 1.1 4GB
Architecture = armv7l (32-bit)

Print this item

  Hi everyone :)
Posted by: christihan - 1 hour ago - Forum: Introduce Yourself - No Replies

I have a small home network with Synology NAS for listening to music too. So far every renderer / media player has been disturbed by my Sony Bravia Android TV via CEC.

The moOde Audio Player seems to be the solution Smile

Print this item

  something strange with ALBUMARTIST tag
Posted by: El bubar - 10-17-2021, 12:33 PM - Forum: Support - Replies (1)

hi Moode, bonjour moode teams

Moode does not seem to handle multi ALBUMARTIST Tag. (view of my experience...). 
a album with  "John Coltrane;  Mccoy Tiner" in ALBUMARTIST appears  under McCoy Tiner only. (the last of the list) with the tagview on "ALBUMARTIST".
the same album with "John Coltrane;  Mccoy Tiner" in ARTIST appears  under McCoy Tiner and coltrane with the tagview on "ARTIST".

Idea it could be fine if MOODE work multi ALBUMARTIST support (like ARTIST tag) to reduce the list of artist in tag view (the ARTIST list is very huge in my case, I'm rather picky about the tag  Big Grin )



Idea this same rule would be perfect also in "ALBUMARTIST" parameter in the tagview mode and show all  the album in album column where the ARTISTALBUM selected appears in other tag like ARTIST, COMPOSER etc.


thank to Moode Team !!

Print this item

Information Hi Moode world
Posted by: El bubar - 10-17-2021, 11:56 AM - Forum: Introduce Yourself - Replies (1)

bonjour à tous,
I'am a Frenchy user of moode.

Print this item

  How to stream from linux?
Posted by: ah345 - 10-17-2021, 05:04 AM - Forum: Support - Replies (3)

Moode is awesome, and I am using it successfully with Airplay/Shairport from my MacOS machines.

Is there a way to do the same, and stream audio from Linux/BSD devices? I use mpv and am looking for a way have some sort of network device that streams the audio over the network.

Print this item

  Airplay problem in Itunes for Windows solved!
Posted by: kiwipaul - 10-16-2021, 11:54 PM - Forum: Support - No Replies

I often stream from Itunes on my laptop using Airplay. When working properly it does multiroom well.

Problem is - it is flakey. After a while Itunes no longer shows the Moode players and nothing short of a reboot of the laptop will bring them back.  Restarting the Airplay service - Bonjour aka mDNSResponder.exe does not work.

Apple has not updated Bonjour for a while. However I found in the SDK a control panel applet that toggled some features. See attached. This alters the registry as noted.

It looks like the problem is Windows power management and Bonjour do not play nice.

You can probably just update the registry to enable this feature. SDK is on Apple's site.

Off beam from Moode I know, but this has significantly improved my enjoyment of Moode.

   
   

Print this item

  roon
Posted by: Rybens - 10-16-2021, 03:17 PM - Forum: Support - No Replies

HI 
After update to latest moode I have problem to run roon bridge 
I try to install by the link but I see something like this



Attached Files Thumbnail(s)
   
Print this item

  Advice on Allo Usbridge and Digione Sig
Posted by: hillbear - 10-15-2021, 07:14 PM - Forum: Support - Replies (2)

Hi - I need some expert advice. I have a Rpi4 with Allo Digione Signature hat - OS is Moode. Sounds wonderful ! I now want to add a USB input - so, the question is : How to configure an Allo  Usbridge to do both outputs? Do you simply attach the Digione board to the Usbridge - does it need the Pi 4 - how do I power it - will Usbridge power it all or do I still need the 2 power supplies for the Digione ? Also, what about a Kali reclocker - would this be worthwhile - where would this be installed and powered ??  Thanks for any input, guys !

Print this item

  Add usb audio input for Audio Technica lp60xusb
Posted by: csezoli21 - 10-15-2021, 05:20 PM - Forum: Feature requests - Replies (1)

Please Add usb audio input for Audio Technica lp60xusb turntable.

Print this item

  Issue playing "clear/play" from tag viewer
Posted by: demian.smith - 10-15-2021, 11:37 AM - Forum: Support - Replies (8)

Hello,
my moode is showing a somewhat weird issue. When in "tag viewer" > selecting a genre > clicking the "moode image" > clear/play, for one tag (one genre) moode is only selecting 42 tracks into the playlist and is not starting playback automatically. For another genre it is selecting all tracks and shuffling, for the other genres it is selecting all songs and starting playback? (I like to listen to genres most of the time and like to just have it shuffle through my library, as I am mostly in the mood for a type of music rather than a specific band or cd)

To sum up:
Genre > Swing (or Blues) > Clear/play: All tracks added and no automatic playback
Genre > Neo-Folk > only 42 Songs, the same songs every time, no playback
Genre > Gothic > All songs added, playback starts automatically

It doesn't matter whether I am using Brave, Chrome (macOS) or safari (iOS) (iOS is showing album and track count on genre level though, which chrome isn't).

I am absolutely at a loss as to why this might happen and am currently "recreating" the Library (again) and hope there might be some further steps. I could try.

Thanks in advance,
DS



Attached Files Thumbnail(s)
       
Print this item