The following warnings occurred:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 906 - File: showthread.php PHP 7.2.34 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 906 errorHandler->error



Thank you for your donation!


Unable to get the EQ's working
#1
Hi all, I'm just getting acquainted with MoOde. It's great so far but I'm struggling to get any playback when I select any EQ option, even after reboots.

I get the following from the /var/log/mpd/log file.


Code:
Apr 26 16:35 : exception: Failed to open "ALSA graphic eq" [alsa]                                                                                                       
Apr 26 16:35 : exception: nested: Error opening ALSA device "alsaequal"                                                                                                 
Apr 26 16:35 : exception: snd_pcm_hw_params() failed: Invalid argument                                                                                                  
Apr 26 16:35 : exception: Failed to open "ALSA graphic eq" [alsa]                                                                                                       
Apr 26 16:35 : exception: nested: Error opening ALSA device "alsaequal"                                                                                                 
Apr 26 16:35 : exception: snd_pcm_hw_params() failed: Invalid argument                                                                                                  
Apr 26 16:35 : player: problems opening audio device while playing "NAS/MP3sMixed/Fu Manchu/California Crossing/01 Separate Kingdom.mp3" 

I need a little help as I'd like to increase the bass a little into my crappy speakers.

Any help will be appreciated.

Here's the audio info output from the moOde WebGUI (when working without EQ enabled). Hope it helps spot a config error or something...

Code:
INPUT PROCESSING
Source: 
NAS/MP3sMixed/Fu Manchu/California Crossing/04 Thinkin Out Loud.mp3
Encoded at: 
44.1 kHz, Stereo, MP3
Decoded to: 
24 bit, 44.1 kHz, Stereo, 192 kbps
DSP OPERATIONS
Resampling: 
32 bit, 384 kHz, Stereo (SoX very high quality)
Crossfeed: 
off
Equalizer: 
Graphic EQ: (off), Parametric EQ: (off}
Crossfade: 
0 seconds
Other: 
Volume normalize (no}, Replaygain (off)
Chip options: 
FIR interpolation with de-emphasis, gain=0 dB, boost=.8 dB
Volume ctl: 
Hardware (on-chip volume controller)
OUTPUT STREAM
Format: 
32 bit, 352.8 kHz, Stereo, 22.579 mbps
AUDIO DEVICE
Device: 
HiFiBerry DAC+ Pro
Chip: 
Burr Brown PCM5122
Architecture: 
Sigma/Delta Advanced Segment 24 bit 192 kHz
Interface: 
I2S
Reply


Messages In This Thread
Unable to get the EQ's working - by silkie - 04-26-2018, 04:02 PM
RE: Unable to get the EQ's working - by silkie - 04-26-2018, 05:55 PM

Forum Jump: