Thank you for your donation!


Bad quality sound on MoodeAudio 6.x
#49
(06-25-2020, 02:24 PM)vinnn Wrote:
(06-24-2020, 03:53 PM)AlexTee Wrote: Here is the same fragment, recorded via Line-in of my Creative Audigy RX sound card using Audacity software. The one with EQ on has distinct sandy clipping in the middle of fragment. Just to be on the same page, can you confirm you hear that?

EQ on
EQ off

If you confirm you do, but it is not present on your setup, then I don't know which component to blame. Do you have same setting (levels) for the EQ?

Nope no apparent distortion here. Listened to it on my PC running Fedora to a Cyrus DAC outputting to a desktop amp driving ATC monitors and on Moode outputting to my Hi-Fi system's integrated amp driving Monitor Audio floorstanders.

No clipping apparent audibly or visually in audacity either.
[Image: Screenshot-from-2020-06-25-15-12-42.png]

EQ-on will be louder if you're boosting frequecy bands and that might be overloading an input in your chain causing you to hear distortion out of you amplifier.
If sound quality is your goal all I can advise is don't be futzing about with EQ. You're actively reducing the quality of the source material by doing that, in most cases you're not going to do a better job than the mastering engineer who mastered the music you're listening to with a basic EQ plugin.

Are you serious now? You don't hear the sandy distortion? Please, put on your headphones.

Did you ever read my posts carefully regarding the recording technique and ALSA volume levels? Please, re-read, otherwise you're missing lots of info.

Who else can confirm they don't hear that? Smile

What are you trying to see on the graphic? It is not heavy clipping, it is just a distorted datastream, fed to DAC input, that's not an issue with analog output! Sorry, I might have expressed myself wrong. Let's avoid clipping term and just call it distortion, ok? Now, you wanna hear the heavy distortion? Check out the third file, I've posted above.
Reply


Messages In This Thread
Bad quality sound on MoodeAudio 6.x - by Jedrek - 08-30-2019, 07:47 PM
RE: Bad quality sound on MoodeAudio 6.x - by AlexTee - 06-25-2020, 02:34 PM

Forum Jump: