Thank you for your donation!


Solved: AP mode and settings problem
#1
Hi all, 

I'm using volumio for years and 2 weeks ago , I bought another raspberry pi 2b and try to install moode audio. 
I follow the main page " support" guide and install using ssh seems smooth and i " moslog" to check on the fly. 

after I finished installation, moode.local/ can access into it without problem. here's my question: 

1) everytime I set something and press "apply" button , it hang in there forever, I need to restart the RPi again . 

2) AP mode not working, ( ethernet cable unplugged) i set country to Singapore which is my location now. and also try USA etc. no luck.

3) can't detect my USB thumb drive, even updated MPD ( again, press update and wait forever, need to restart) 

I use EDUP N8508GS USB wifi dongle with realtek RTL8188 chip set. in network settings, I scan and get some nearby network , thats means the Wifi are suppose to function . I select AP mode. 

I have been searching for solutions and experimenting for hours per day, since last week, without getting it to work . 

I re-install latest volumio and it works flawlessly, and hotspot 
(AP mode )  works too. 

since I'm a newbie here, and I have very very limited raspberry ( software ) knowledge,  can someone please help me to solve this, please? 

Thanks in advance.
Reply
#2
If the symptom "everytime I set something and press "apply" button , it hang in there forever, I need to restart the RPi again" is occurring when connected via Ethernet then it suggests a broken Build.

What method did you use to Build moOde 4.1?

-Tim
Enjoy the Music!
moodeaudio.org | Twitter Feed | Git Repo
Reply
#3
(06-07-2018, 05:58 PM)Tim Curtis Wrote: If the symptom "everytime I set something and press "apply" button , it hang in there forever, I need to restart the RPi again" is occurring when connected via Ethernet then it suggests a broken Build.

What method did you use to Build moOde 4.1?

-Tim

Hi Tim,  
I follow the step mentioned here, http://moodeaudio.org/forum/showthread.php?tid=146

the first try was raspbian stretch lite 2018-03-13  , but after I read the forum , I download the latest 2018-4-18 version of raspbian stretch lite. 
I put empty ssh file into the root and connect via ethernet, and open terminal ( I'm using MAC ) for ssh .
both old and new version having the same problem. 

I will try to start all over again and see if it works for me, but please let me know if the version I'm using are wrong. 

Thanks !
Reply
#4
Either version will work. Mosbrief output from a perfect run of the the build looks like below. I use a second USB-SDCard to make part 1 of the Build and then run part 2 on an Ethernet connected Pi.

pi@rp1:~ $ mosbrief
// STEP 2 - Expand the root partition to 3GB
// STEP 3A - Install core packages
// STEP 3B - Install core packages
// STEP 4 - Install enhanced networking
** Compile bluez
** Compile bluez-alsa
// STEP 5 - Install Rotary encoder driver
** Compile WiringPi
** Compile rotary encoder driver
// STEP 6 - Compile and install MPD
// STEP 7 - Create moOde runtime environment
// STEP 8 - Install moOde sources and configs
// STEP 9 - Alsaequal
** STEP 10 - Squashfs option not selected
// STEP 11 - Optionally, install updated Linux Kernel
// STEP 12 - Launch and configure moOde!
// STEP 13 - Final prep for image
// COMPONENT 1 - MiniDLNA
// COMPONENT 2 - Auto-shuffle
// COMPONENT 3 - MPD Audio Scrobbler
// COMPONENT 4 - Shairport-sync
// COMPONENT 5 - Squeezelite
// COMPONENT 6 - Upmpdcli
** Compile Libupnp jfd5
** Compile Libupnpp
** Compile Upmpdcli
** Compile Upexplorer
// COMPONENT 7 - Optionally install gmusicapi
// COMPONENT 8 - Local UI display
// COMPONENT 9 - Allo Piano 2.1 Firmware
// END
pi@rp1:~ $

You could also have multiple occurrences of the errors below and as long as you reboot the Build eventually continues to completion and you will end up with a clean Build.

** Error: image build exited
** Error: reboot to resume the build

-Tim
Enjoy the Music!
moodeaudio.org | Twitter Feed | Git Repo
Reply
#5
Hi Tim , 

 Thanks for your reply. I will try again using second SD card method and check with the mosbrief to make sure everything is in order. TQ.
Reply
#6
Hi BigBuld

Since you ssh to the PI2B you can also monitor the installation as follows with many details,, there are multiply reboots during the process
I also have Volumio running but prefer Moode right now, im very new using it and looks really good has a lot of good audio features to explore.

TRY to monitor , you will be kick out but you can re-ssh and monitor the progress
My first intallation last was 29 may.. took 1hr 33 minutes..you need to be patient.

cd
tail -f mosbuild.log

There are 10 reboots i think

pi@moode:~ $ cat mosbuild.log | grep Reboot

** Reboot 1
** Reboot 2
** Reboot 3
** Reboot 4
** Reboot 5
** Reboot 7
** Reboot 8
** Reboot
** Reboot 9
** Reboot
..
..
..

** Clean package cache
** Clear syslogs
** Tue 29 May 13:16:05 EDT 2018
** Installation time : 01:33:47

////////////////////////////////////////////////////////////////
// END
////////////////////////////////////////////////////////////////


** Final reboot

Hope this helps.
Reply


Forum Jump: